Nord ДХ 416 010 [13/26] Etkazib berish to plami komplekti

Nord ДХ 416 010 [13/26] Etkazib berish to plami komplekti
40
Ko’rsatkichlar ДХ 428 ДХ 431 ДХ 416
Energetik samaradorlik darajasi А+ А+ А+
Mahsulotlarni saqlash uchun moljallangan umumiy maydon, m
2
0,660,7970,937
Tayyorlanadigan muz miqdori, kg/soat0,060,060,06
Tashqi (gabarit) olchamlari, mm, eng kopi bilan:
balandligi
kengligi
chuqurligi
850
574
625
1085
574
625
1450
574
625
Sof (netto) ogirligi, kg, eng kopi bilan 32,036,546,5
Kumush tarkibi, g A ilova bo’yicha
Izoh: Issiqlik-energetik parametrlar (sovutish kameralaridagi harorat va РНВ, elektr energiyasining bir sutkalik
sar anishi) atrof-muhit harorati, havoning nisbiy namligi va boshqa korsatkichlar qatiy belgilangan laboratoriya
sharoitlarida standart uslub boyicha aniqlanadi.
3 ETKAZIB BERISH TOPLAMI (KOMPLEKTI)
3.1 Qollanmaning quyidagi bandlarini mutolaa qilishdan oldin matn qismidan song keltirilgan
rasmlarni ko’rib chiqing (B ilova).
3.2 Yetkazib berish komplekti 2-jadvalga va B.1, В.2 -rasmga muvo q butlovchi buyumlar toplamiga
ega maxsus joylashtirilgan (upakovkalangan) sovutgich uskunasini, foydalanish bo’yicha qollanmani,
servis kitobchasini oz ichiga oladi.
2-JADVAL: BUTLOVCHI BUYUMLAR
Rasm
Belgilangan
orni
Butlovchi buyumlar
ДХ 428 ДХ 431 ДХ 416
В.1 3Muz uchun qolip111
В.1 4Taglik (poddon)323
В.1 5 To’siq 111
В.1 6Tokcha (polka)-shisha111
В.1 7Meva va sabzavotlar uchun idish121
В.1 8 Katta tosiq-tokcha (polka) 111
В.1 9 To’siq-tokcha (polka) 323
В.1 10 Ichqoyma (vkladish) 111
В.2 2Tirgak *222
*- yetkazib berish varianti (5.3-bandga qarang).
4 XAVFSIZLIK TALABLARI
4.1 Sovutgichdan foydalanishda, elektr asbob-uskunalaridan foydalanish jarayonidagi elektr
xavfsizlik umumiy qoidalariga rioya qiling.
4.2 Siz xarid qilgan sovutgich uskunasi 1 darajali elektr toki urishidan himoya darajasi boyicha
ishlab chiqarilgan. Agar uning elektr taminot shnuri vilkasi Sizning rozetkangizga tog’ri kelmasa, yerga
ulash kontaktiga ega rozetkani ornatish uchun malakali elektr mutaxassisiga murojaat qilish lozim
(istemolchi hisobidan amalga oshiriladi).
4.3 Sovutgich uskunasini elektr taminotiga ulashdan oldin, rozetka, vilka, shuningdek elektr taminot
shnurining izolyatsiyasi buzilmaganligi yuzasidan butligini tekshirib ko’ring.
4.4 Elektr taminot shnurining shikastlanishiga va uning vilkadagi kontaktlari buzilishiga yo’l
qoymang. Elektr taminot shnuri shikastlangan taqdirda, uni ishlab chiqaruvchidan yoki servis
xizmatidan olingan maxsus shnur bilan almashtirish zarur.
Xavfsizlik nuqtai nazaridan, shnur almashtirilishi faqat servis xizmati (ixtisoslashtirilgan ustaxona)
ning malakali mutaxassislari tomonidan amalga oshirilishi lozim.
Elektr asbob-uskunalar izolyatsiyasining yomonlashish alomatlari (metall qismlar bilan tutashganda
tortib (chimchilab) qoyish holatlari) paydo bo’lgan taqdirda, sovutgich uskunasini zudlik bilan
elektr tarmog’idan uzib qo’ying hamda shikastlanishlarni aniqlash va bartaraf qilish uchun xizmat
korsatuvchi tashkilot mexanigini chaqirtiring.
4.5 O’rnatish uchun moljallangan tekislikka (sovutgich uskunasining yuqori qismiga) plastmassani
UZB
13
ПродуктыУпаковкаСрок храненияМесто размещения
Свежая или приготовленная
курица, гусь, утка
Пленка или сосуд с
крышкой
3-5 днейНа нижней полке
Молоко, кефир, йогурты,
напитки
Заводская упаковкасм. на упаковкеНа одной из барьер-полок
Продукты после кулинарной
обработки
Сосуд с крышкой 3-4 дняНа любой полке
Масло сливочное, маргарин,
сыры
Заводская упаковка или
пленка
неделяНа любой барьер-полке или
на верхней полке
Колбасные изделияПленка 2-4 дняНа любой полке
ЯйцаБез упаковкидо 1 месяцаВо вкладыше на барьер-
полке
Пироженые, торты с кремомСосуд с крышкой 2-4 дняНа любой полке
Грибы свежиеПленка 2-5 днейВ сосуде для овощей
Овощи, фруктыБез упаковки или пленкадо 10 днейВ сосуде для овощей
6.8 НТО предназначено для длительного хранения замороженных продуктов, а также для
приготовления пищевого льда.
6.8.1 Соблюдайте сроки хранения для купленных в магазине готовых замороженных продук-
тов (сроки указаны на упаковке).
6.8.2 Для приготовления льда заполните водой форму для льда 3 (рисунок Б.1) и установите
ее в НТО. Мороженое и кубики льда не следует употреблять сразу после извлечения из НТО, т.к.
это может вызвать обморожение полости рта.
6.9 При размещении продуктов в ХК и НТО соблюдайте следующие правила:
- горячие продукты перед загрузкой охладите до комнатной температуры;
- для предотвращения усыхания продуктов и передачи запаха от одного продукта к
другому, а также уменьшения образования конденсата на поддоне храните продукты в упа-
кованном виде, жидкости - в плотно закрытой посуде;
- не допускайте попадания поваренной соли на поверхность испарителя;
- растительные масла и жиры не должны попадать на пластмассовые детали холодильного
прибора и на уплотнитель двери, так как эти детали могут стать пористыми;
- запрещается помещать в холодильный прибор щелочи, кислоты, лекарственные пре-
параты без герметичной упаковки, горючие и взрывоопасные жидкости, нельзя хранить в НТО
жидкие продукты в стекляной таре и алюминиевых банках (особенно напитки с высоким содер-
жанием углекислоты) - они могут лопнуть.
7 УХОД ЗА ХОЛОДИЛЬНЫМ ПРИБОРОМ
7.1 При эксплуатации холодильника на стенках низкотемпературного отделения образует-
ся снеговой покров, вследствие чего ухудшается охлаждение воздуха холодильной камеры.
7.2 При образовании незначительного снегового покрова на внутренних стенках НТО его
следует удалять, не приурочивая это к моменту оттаивания НТО.
Запрещается использовать для удаления снегового покрова острые металлические
предметы!
7.3 Если образовался плотный снеговой покров толщиной более 5 мм (определяется визуаль-
но), холодильник следует отключить для оттаивания.
Оттаивание НТО желательно осуществлять не реже, чем 1 раз в месяц во время, когда в
холодильнике мало продуктов и проводится общая уборка холодильного прибора.
Оттаивание производите в следующем порядке:
- отключите холодильный прибор от электросети;
- удалите из НТО продукты, заверните их в несколько слоев бумаги и положите в про-
хладное место;
- в холодильнике ДХ 416 закройте шторкой окна поддона (рисунок Б.3);
- оставьте дверь НТО открытой.
Внимание! Для сбора талой воды необходимо какой-либо сосуд 3 (рисунок Б.4) емкостью не
менее 1 л поставить на верхнюю полку ХК. Вода через отверстие 2 в поддоне 1 будет стекать
в сосуд 3.
Продолжение таблицы 3
RUS

Содержание

Похожие устройства

Скачать