Bosch PIN651F27E [2/2] Smażenie z zastosowaniem sensoryki smażenia

Bosch PIN651F27E [2/2] Smażenie z zastosowaniem sensoryki smażenia
Tabela
Tabela pokazuje, jaki stopień smażenia odpowiedni jest dla danej potrawy. Czas smażenia zależy od rodzaju, wagi, grubości i jakości danego
produktu.
Stopień
smażenia
Czas smażenia
(min.)
Mięso
Sznycel, naturalny/panierowany med 6-10
Filet med 6-10
Kotlet low 10-17
Cordon bleu low 15-20
Steki krwiste (grubość 3 cm) max 6-8
Steki średnio wypieczone/dobrze
wypieczone (grubość 3 cm)
med 8-12
Pierś kurczaka (grubość 2 cm) low 10-20
Hamburgery/kotlety mielone low 6-30
Potrawka, gyros med 7-12
Mięso mielone med 6-10
Boczek min 5-8
Ryba
Ryba smażona low 10-20
Langusty, krewetki med 4-8
Potrawy z jaj
Naleśniki med smażenie ciągłe
Omlety min smażenie ciągłe
Jajka sadzone min/med 2-6
Jajecznica min 2-4
Francuskie tosty low smażenie ciągłe
Stopień
smażenia
Czas smażenia
(min.)
Ziemniaki
Ziemniaki smażone z ziemniaków w
mundurkach
max 6-12
Ziemniaki smażone z surowych
ziemniaków
low 15-25
Placki ziemniaczane max smażenie ciągłe
Warzywa
Czosnek/cebula min 2-10
Cukinia, oberżyna low 4-12
Papryka, zielone szparagi low 4-15
Produkty
mrożone
Sznycel med 15-20
Cordon bleu low 10-30
Pierś kurczaka min 10-30
Gyros, kebab med 10-15
Filet rybny, naturalny lub panierowany low 10-20
Paluszki rybne med 8-12
Frytki med/max 4-6
Potrawy z patelni/warzywa z patelni min 8-15
Sajgonki low 10-30
Inne Grzanki low 6-10
9000844428 · pl · 921104
KRÓTKO I PROSTO
SMAŻENIE Z ZASTOSOWANIEM SENSORYKI SMAŻENIA
Таблица
В таблице указано, какие режимы жарения для каких блюд рекомендуется использовать. Время жарения может зависеть от вида, веса,
толщины и качества исходных продуктов.
Режим
жарения
Время жарения
(мин)
Мясо
Шницель, в панировке или без нее med 6-10
Филе med 6-10
Котлеты low 10-17
Кордон блю low 15-20
Стейки с кровью (3 см толщиной) max 6-8
Стейки среднепрожаренные/хорошо
прожаренные (3 см толщиной)
med 8-12
Грудка птицы (2 см толщиной) low 10-20
Рубленые шницели по-гамбургски/
фрикадельки
low 6-30
Бефстроганы, гирос med 7-12
Мясной фарш med 6-10
Шпиг min 5-8
Рыба
Рыба жареная low 10-20
Омары, креветки med 4-8
Блюда из
яиц
Блины med непрерывно
жарить
Омлеты min непрерывно
жарить
Яичница-глазунья min/med 2-6
Яичница-болтунья min 2-4
Гренки/французские тосты low непрерывно
жарить
Режим
жарения
Время жарения
(мин)
Блюда из
картофеля
Сваренный в мундире и затем
обжаренный картофель
max 6-12
Жареный картофель low 15-25
Картофельные оладьи max непрерывно
жарить
Овощи
Чеснок/лук min 2-10
Кабачки „Цуккини“, баклажаны low 4-12
Красный стручковый перец, зелёная
спаржа
low 4-15
Продукты
глубокой
заморозки
Шницель med 15-20
Кордон блю low 10-30
Грудка птицы min 10-30
Гирос, кебаб med 10-15
Рыбное филе, в панировке или без нее low 10-20
Рыбные палочки med 8-12
Картофель фри med/max 4-6
Блюда для жарения/овощи для
жарения
min 8-15
Весенние рулеты low 10-30
Прочее Мелкие гренки low 6-10
9000844428 · ru · 921104
КОРОТКО И ЯСНО
ПРИГОТОВЛЕНИЕ В СЕНСОРНОМ РЕЖИМЕ ЖАРЕНИЯ
Скачать