Nord df 168 isp (a+) [6/24] Порядок работы

Nord df 168 isp (a+) [6/24] Порядок работы
6
6.1 В верхней части прибора находятся органы управления (позиция 7 на рисунке Б.1
и рисунок Б.3) .
6.2 Включение в сеть холодильного прибора производится вилкой шнура питания. Ручка
датчика-реле 4 (рисунок Б.3) при этом должна быть в положениивыключено”. Включение
в работу осуществляется поворотом этой ручки по часовой стрелке, который сопровождается
легким щелчком. В момент пуска и остановки прибора возможен незначительный шум.
ВНИМАНИЕ! Повторное включение холодильного прибора в электросеть необходимо
производить не ранее, чем через 3 - 4 мин после его отключения.
После установки и включения холодильного прибора подождите 2-3 часа для уста-
новления рабочей температуры в vjhjpbkmybrt, прежде чем загружать в них свежие или
замороженные продукты.
6.3 Регулирование температуры в морозильнике осуществляется поворотом ручкй датчика-
реле: большее цифровое значение соответствует более низкой температуре. После этого
температура в камерах поддерживается автоматически. Температура внутри камер также за-
висит от температуры окружающего воздуха, частоты открывания дверей и количества хранимых
продуктов.
ПРИМЕЧАНИЕ. В передней части холодильного прибора по периметру внутреннего
шкафа имеется система обогрева, которая служит для предотвращения осаждения влаги на
металлических поверхностях. В процессе работы холодильного прибора в зависимости от тем-
пературы окружающей среды эта поверхность нагревается, что не является причиной для бес-
покойства. Прибор может работать ненадлежащим образом в случае, если он длительное время
находился при температуре, выходящей за пределы установленных интервалов (пункт 1.2).
6.4 При включении морозильника на пульте (рисунок Б.3) будет постоянно гореть зеленая
лампа 2 индикации включения в сеть и красная сигнальная лампа 3, свидетельствующая
о том, что в морозильнике не достигнута температура хранения (минус 18
0
С). По достижении
температуры хранения лампа 3 погаснет. При необходимости замораживания продуктов уста-
новите переключатель режимов работы 5 в положение режима замораживания, при этом
загорается оранжевая лампа 1. По окончании замораживания необходимо установить пере-
ключатель 5 на режим хранения.
. ВНИМАНИЕ! Жидкость и газы, циркулирующие в герметичной системе охлаждения холо-
дильного прибора, могут издавать некоторые шумы как при работе компрессора, так и после
отключения. Также могут быть слышны легкие потрескивания материалов под воздействием тем-
пературных деформаций, щелчки срабатывания датчика-реле температуры. Не волнуйтесь, это
совершенно нормально.
Если не удается открыть только что закрытую дверь, следует подождать 2-3 минуты, пока
давление внутри камеры не выровняется с наружным, и открыть дверь.
6.5 Максимальное количество продуктов (мощность замораживания), которое может быть за-
морожено в течение 24 час при температуре окружающего воздуха плюс 25
о
С, указано в таблице
1. Превышение указанной нормы ведет к увеличению длительности замораживания и к снижению
качества замороженных продуктов.
ПРИМЕЧАНИЕ. В режиме замораживания компрессор морозильника работает непре-
рывно, в режиме хранения - циклично. Максимальное время работы компрессора в режиме
замораживания рекомендуется не более 24 час.
Для удобства пользования морозильником предусмотрены выдвижные корзины 4 и 5, а
также сосуд для ягод 3 (рисунок Б.1), в котором можно замораживать мелкие фрукты и овощи.
Продукты, предназначенные для замораживания, укладывайте на полки испарителя 2, откинув
шторки 1 (рисунок Б.1) и размещайте так, чтобы они занимали как можно большую площадь.
ВНИМАНИЕ! Во избежание поломки не прилагайте больших усилий при открывании
шторки. Шторка легко открывается, если ее потянуть незначительным усилием сначала
вверх, потом на себя.
Следующую порцию продуктов для замораживания рекомендуется помещать по исте-
чении 24 час также на полки испарителя, предварительно распределив ранее замороженные
продукты по корзинам 4, 5.
RUS
5.5 При установке прибора его следует выровнять по горизонтали. Это, а также надежность
установки холодильного прибора, особенно на неровном полу, достигается при помощи двух пе-
редних регулировочных опор.
5.6 Установите комплектующие изделия согласно рисунку Б.1.
5.7 Холодильный прибор, находившийся на холоде, перед включением в электросеть
необходимо выдержать при комнатной температуре не менее 8 час.
5.8 Ваш прибор имеет правостороннее открывание дверей. С целью обеспечения более удоб-
ного размещения его в интерьере кухни в конструкции предусмотрена возможность перенавески
дверей и ручек для левостороннего открывания. При необходимости это может выполнить ме-
ханик мастерской по ремонту холодильных приборов (производится за счет потребителя).
6 ПОРЯДОК РАБОТЫ
43
Navbatdagi mahsulotlar miqdorini muzlatish uchun, ilgari muzlatilgan mahsulotlarni 4, 5-son savatlar
va 3-son idish bo’yicha oldindan taqsimlab chiqib, muzlatgich kamerasi tokchasi (polkasi)ga ham 24
soat o’tgandan so’ng joylashtirish tavsiya qilinadi.
6.6 Do’kondan xarid qilingan tayyor muzlatilgan mahsulotlar uchun saqlash muddatlariga rioya
qiling (saqlash muddatlari qadoq idishda ko’rsatilgan).
Uy sharoitlarida muzlatilgan mahsulotlarning muzlatish kamerasida tavsiya qilingan saqlash
muddatlari quyidagilardan iborat:
- yog’li va tuzlangan mahsulotlar uchun – uch oygacha;
- pazandalik qayta ishlovidan keyingi mahsulotlar va uncha ko’p bo’lmagan yog tarkibiga ega
mahsulotlar uchunyarim yilgacha;
- faqat sabzavot va baliqdan tayyorlangan yogsiz yovg’on mahsulotlar uchun bir yilgacha.
Tarmoqda elektr energiyasi texnik ma’lumotlar jadvalida qayd etilgandan ortiq vaqt mobaynida uzib
qoyilgan taqdirda, muzdan tushirilgan (eritilgan) mahsulotlarni tezda ovqatga ishlatish yoki shu zahoti
issiqlik bilan ishlov berish va sovutilgandan keyin takroran muzlatish lozim.
Ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun 6-son muz uchun qolipni suv bilan to’ldiring (B.1-
rasm) va uni muzlatish kamerasiga joylashtiring.
Muzqaymoqlar va muz kubikchalarini muzlatish kamerasidan chiqarib olgan zahoti iste’mol qilmaslik
lozim, chunki bu og’iz bo’shlig’ining sovuq urishini yuzaga keltirishi mumkin.
6.7 Sovutish kamerasi va muzlatish kamerasiga mahsulotlarni joylashtirishda quyidagi qoidalarga
rioya qiling:
- issiq (qaynoq) mahsulotlarni joylashtirishdan oldin, xona haroratiga qadar sovuting;
- bir mahsulot hidining boshqa mahsulotga o’tishi va mahsulotlarning qurib qolishi oldini olish uchun
ularni qadoq idishida (suyuqliklarni zich yopilgan idishda) saqlang;
- muzlatish kamerasining tokchasi (polkasi) yuzasiga osh tuzi tushishiga yo’l qoymang;
- o’simlik moylari va yog’lar sovutgich uskunasining plastmassa detallariga va eshikni zichlagichga
tushmasligi lozim (chunki ushbu detallar g’ovaklanishi mumkin);
- sovutgich uskunasiga ishqorlarni, kislotalarni, germetik qadoq idishlarsiz dori-darmon preparatlarini,
yonilg’i va portlash xav ga ega suyuqliklarni joylashtirish taqiqlanadi;
- muzlatish kamerasida suyuq mahsulotlarni shisha idishlarda yoki alyuminli bankalarda (ayniqsa,
yuqori tarkibli uglekislotalarni) saqlash mumkin emas, ular yorilib ketishi mumkin.
UZB
7.1 Muzlatgichda biroz qor qatlami hosil bo’lgan taqdirda, uni muzdan tushirish (eritish) payti bilan
bir vaqtga to’g’rilamasdan olib tashlash tavsiya qilinadi.
DIQQAT! Qor qatlamini olib tashlash uchun o’tkir uchli metall predmetlardan foydalanish
taqiqlanadi!
7.2 5 mm.dan ortiq qalinlikda zich qor qatlami hosil bo’lgan (bevosita ko’rish orqali aniqlanadi) va uni
tozalab tashlashning imkoni bo’lmagan taqdirda, muzlatgichni muzdan tushirish (eritish) uchun o’chirib
qoyish lozim.
Muzdan tushirish (eritish)ni muzlatgichda mahsulotlar kam bo’lgan va sovutgich uskunasining
umumiy orastalanishi (tozalanishi) otkazilayotgan vaqtda amalga oshirish maqsadga muvo qdir.
Muzdan tushirish (eritish)ni quyidagi tartibda amalga oshiring:
- sovutgich uskunasini elektr tarmoqdan uzib qo’ying;
- muzlatgichdan 4,5-son savatlarni va mahsulotlar solingan 3-son idishni, bug’latgichning tokchalari
(polkalari)dan mahsulotlarni olib tashlang, ularni bir necha qavat qog’ozga o’rang va salqin joyga
qoying;
- uskuna eshigini ochiq holda qoldiring, 1-son tosiqchani gorizontal holatga ko’tarib qo’ying (B.1-
rasm).
Muzlatgichga issiq suv (60-70°C) solingan idish qo’yish orqali muzdan tushirish (eritish) vaqtini
qisqartirish mumkin. Idish bug’lantirgichni shikastlamaydigan tarzda ehtiyotkorlik bilan joylashtirilishi
lozim.
7.3 Muzdan tushirish (eritish) yakunlangandan so’ng, muzlatish kamerasidan suvni gubka yoki
nam salfetka yordamida olib tashlang va 5.2-bandga muvo q sovutgich uskunasining orastalanishi
(tozalanishi)ni amalga oshiring.
Muzlatgichni pro laktika maqsadlarida besh-olti oyda eng kamida bir marta muzdan tushirish
(eritish) tavsiya qilinadi.
IZOH - 4 va 5-son savatlarni chiqarib olish uchun tiralib qolgunga qadar tortish va old qismini
biroz ko’tarib, shkaf ichidan chiqarib olish zarur. Savatlarning tushib ketishi oldini olish uchun ularda
qoshimcha mahkamlab qoyadigan moslamalar ( ksatorlar) nazarda tutilgan.
7.4 Muzlatgich uzoq vaqt elektr tarmog’idan uzib qoyiladigan taqdirda, eritish, tozalash ishlarini
amalga oshirish va kameralarda noxush hid hosil bo’lmasligi uchun uskuna eshigini biroz ochiq holda
qoldirish lozim.
7 SOVUTGICH USKUNASIGA QARASH

Содержание

Похожие устройства

Скачать