Hansa FCGW57023010 [37/64] Cum sa economisiti energie
![Hansa FCGW57023010 [37/64] Cum sa economisiti energie](/views2/1032569/page37/bg25.png)
37
CUM SA ECONOMISITI ENERGIE
Prin utilizarea energiei intr-
un mod responsabil nu
numai ca economisiti bani,
ci veti proteja si mediul in-
conjurator. Cum puteti face
acest lucru:
lUtilizati recipiente potrivite.
Recipientele cu baza plata, groasa, pot
economisi pana la 1/3 din energia electrica.
Acoperiti recipientele daca este posibil, alt-
fel veti economisi energie de 4 ori mai mult.
l Potriviti marimea recipientului cu su-
prafata zonei de preparare.
Recipientul nu trebuie sa e mai mic decat
zona de preparare.
l Asigurati-va de faptul ca zona de pre-
parare si baza recipientului sunt curate.
Murdaria impiedica transferul de caldura iar
resturile arse pot indepartate cu ajutorul
unor produse ce afecteaza mediul inconju-
rator.
l Nu descoperiti recipientele prea des.
Nu deschideti usa cuptorului decat atunci
cand este nevoie.
lOpriti cuptorul la timp si utilizati caldu-
ra remanenta.
lAtunci cand preparati alimente un timp
indelungat, opriti zonele de preparare cu 5
pana la 10 minute inainte de incheierea pro-
cesului de preparare al alimentelor. Se va
economisi pana la 20% energie.
lUtilizati cuptorul atunci cand preparati
cantitati mai mari de alimente.
Carnea de pana la un kilogram poate pre-
parata mai economic intr-un recipient pe
plita
l Utilizati caldura remanenta a cuptorului.
Daca timpul de preparare este mai mare de
40 de minute, opriti cuptorul cu 10 minute
inainte de a incheia.
lImportant!
Atunci cand utilizati un cronometru, setati
timpi de preparare mai scurti in functie de
alimentele preparate.
lDoar gratarul cu ventilator ultra dupa ce ati
inchis usa cuptorului.
Asigurati-va de faptul ca usa cuptorului este
inchisa.
Nu instalati aragazul in apropierea frigideru-
lui / congelatorului.
Consumul de energie va creste fara a ne-
cesar acest lucru.
Содержание
- Rus инструкция по эксплутации ro manual de utilizare 3 1
- Содержание 3
- Указания по технике безопасности 4
- Указания по технике безопасности 5
- Описание устройства 8
- Описание устройства 9
- Описание устройства 10
- Бутан p c s 49 47 мдж кг 11
- Описание устройства 11
- При условиях 15 c и давлении 1013 мбар 11
- Природный p c s 37 78 мдж м3 11
- Пропан p c s 50 37 мдж кг 11
- Сжиженный газ g30 природный газ 11
- Монтаж 12
- Установка плиты 12
- Внимание 13
- Монтаж 13
- Подсоединение плиты к газопроводу 13
- Монтаж 14
- Переключение плиты на другой тип газа 14
- Подключение плиты к электрической сети 14
- Монтаж 15
- Монтаж 16
- Перед первым включением плиты 17
- Эксплуатация 17
- Обслуживание конфорок варочной поверхности 18
- Эксплуатация 18
- Эксплуатация 19
- Эксплуатация 20
- Эксплуатация 21
- Эксплуатация 22
- Эксплуатация 23
- Обслуживание и уход 24
- Духовки 25
- Замена лампочки освещения 25
- Обслуживание и уход 25
- Обслуживание и уход 26
- Обслуживание и уход 27
- В каждой аварийной ситуации следует l выключить рабочие узлы плиты l отсоединить электропитание l вызвать мастера l некоторые мелкие дефекты пользователь может исправить сам следуя указаниям 28
- В таблице прежде чем обращаться в сервисный центр просмотрите таблицу 28
- Поведение в аварийных ситуациях 28
- L выпечку можно готовить в формах и поддонах которые устанавлива ются на сушильной решетке для выпечки рекомендуется использовать алюминиевые поддоны или поддоны с покрытием серебристого цвета помещающиеся на решетке гриле духовки противни или формочки для печенья нужно устанавливать поперек камеры духовки 29
- L если же сведения содержащиеся в кулинарных книгах значительно отли чаются от значений указанных в таблицах просим вас руководствоваться инструкцией 29
- L параметры выпечки приведенные в таблице являются справочными и их можно изменять в соответствии с вашим личным опытом и кулинарными пристрастиями 29
- L перед выемкой проверяется при помощи деревянной палочки которая при правильной выпечке после погружения в тесто должна остаться сухой и чистой 29
- L рекомендуется оставить выпечку в духовке на пять минут после ее вы ключения 29
- Вид выпечки температура 29
- Время 29
- Выпечка 29
- Выпчеки 29
- Мин 29
- Приготовление пищи в духовке практические советы 29
- Снизу 29
- Таблица 1 пироги 29
- Температура 29
- Уровень 29
- L в духовке готовится мясо порциями более 1 кг порции вес которых меньше рекомендуется готовить на газовых горелках плиты 30
- L минимум один раз на этапе полуготовности нужно перевернуть мясо на другую сторону в процессе выпечки время от времени поливать мясо выделяющимся соком или горячей соленой водой поливать мясо холодной водой не рекомендуется 30
- L при приготовлении пищи на решетке или вертеле на самом низком уровне нужно разместить поддон с небольшим количеством воды 30
- Tемпература c 30
- Время в мин 30
- Мясо 30
- Поджаривание мяса 30
- Приготовление пищи в духовке практические советы 30
- Снизу 30
- Таблица 2 приготовление мяса 30
- Уровень 30
- Tемпература c время мин 31
- Приготовление в духовке практические советы 31
- Продукт 31
- Таблица 3 гриль 31
- Технические данные 32
- Cuprins 34
- Instructiuni de siguranta 35
- Cum sa economisiti energie 37
- Descrierea aparatului 39
- Descrierea aparatului 40
- Instalare 41
- Atentie aragazul trebuie conectat numai la tipul de gaz pentru care a fost realizat informatii referitoare la tipul de gaz la care poate fi co nectat acest aragaz se afla pe placuta cu date tehnice conec tarea aragazului la teava de gaz trebuie realizata numai de catre un instalator autorizat 42
- Conectarea la gaze 42
- Instalare 42
- Adaptarea aragazului la un alt tip de gaze 43
- Conexiuni electrice 43
- Instalare 43
- Instalare 44
- Instalare 45
- Inainte de prima utilizare 46
- Utilizare 46
- Utilizare 47
- Utilizarea arzatoarelor 47
- Utilizare 48
- Utilizare 49
- Utilizare 50
- Utilizare 51
- Curatare si intretinere 52
- Curatare si intretinere 53
- Inlocuirea becului cuptorului 53
- Curatare si intretinere 54
- Curatare si intretinere 55
- Cum se procedeaza in caz de urgenta 56
- In caz de urgenta trebuie sa l opriti toate unitatile de functionare ale aragazului l scoateti stecherul cablului de alimentare din priza l apelati la un centru de service autorizat l unele erori minore pot fi rezolvate prin verificarea instructiunilor oferite in tabelul de mai 56
- Jos inainte de a apela la un centru de service autorizat verificati urmatoarele puncte din tabel 56
- Coacere 57
- De jos in sus 57
- Incalzire 57
- L daca informatiile oferite in retete difera considerabil de valorile incluse in acest manual de utilizare respectati instructiunile din manual 57
- L dupa ce ati oprit cuptorul este recomandabil sa lasati prajitura in interior timp de 5 min 57
- L inainte de a scoate prajitura din cuptor verificati daca este coapta cu ajutorul unui betisor din lemn daca prajitura este gata batul trebuie sa fie uscat si curat dupa ce a fost scos din prajitura 57
- L parametri de coacere oferiti in tabele sunt aproximativi si pot fi corectati ba zandu va pe propriile experiente si preferinte 57
- L va recomandam sa utilizati tavile furnizate impreuna cu aragazul puteti utiliza si alte recipiente ce trebuie sa fie asezate pe raftul de uscare este recomandabil sa utilizati tavi de culoare neagra deoarece sunt mai bune conductoare de caldura si scurteaza timpul de preparare 57
- Prepararea in cuptor sfaturi practice 57
- Re min 57
- T i m p d e prepara 57
- Temperatura 57
- Tipul de prajitura temperatura 57
- In minute 58
- L atunci cand preparati carne pe raftul de uscare sau pe gratar va recomandam sa asezati pe cel mai coborat nivel o tava cu apa 58
- L este recomandabil sa intoarceti carnea cel putin o data in timpul prepararii si sa o ungeti cu sucul acesteia sau cu apa fierbinte cu sare nu turnati apa rece pe carne 58
- L puteti prepara bucati de carne mai mari de 1 kg in cuptor insa cele mici pot fi preparate pe arzatorul cu gaz 58
- L utilizati recipiente termorezistente atunci cand preparati carne in cuptor cu manere ce sunt de asemenea rezistente la temperaturi ridicate 58
- Nivel de jos 58
- Prepararea in cuptor sfaturi practice 58
- Rumenirea carnii 58
- Temperatura c 58
- Tipul de carne 58
- Prepararea in cuptor sfaturi practice 59
- Tabelul 3 gratar 59
- Temperatura 59
- Timp de preparare pe gratar minute 59
- Tip aliment 59
- Date tehnice 60
- Garantie 61
Похожие устройства
- Samsung RL-63GCBVB Инструкция по эксплуатации
- Panasonic SD-257WTS Инструкция по эксплуатации
- Miele G 1162 Инструкция по эксплуатации
- Hansa FCGW57003011 Инструкция по эксплуатации
- Samsung RB-31FERMDWW Инструкция по эксплуатации
- Panasonic EH-NE50-S865 Инструкция по эксплуатации
- Samsung S815J Инструкция по эксплуатации
- Hansa FCGB 57001011 Инструкция по эксплуатации
- Panasonic ES 8807S 820 Инструкция по эксплуатации
- Samsung RSA1NHMG Инструкция по эксплуатации
- Panasonic TX-R32LZ80 Инструкция по эксплуатации
- Hansa FCGW 56012030 Инструкция по эксплуатации
- Panasonic ES-LA93-K820 Инструкция по эксплуатации
- Samsung RSA1NHVB Инструкция по эксплуатации
- Hansa FCGW 57001030 Инструкция по эксплуатации
- Nikon Coolpix 2200 Инструкция по эксплуатации
- Samsung RB-31FERMDSS Инструкция по эксплуатации
- Hansa FCGW 57203030 Инструкция по эксплуатации
- Panasonic ES 7016 Инструкция по эксплуатации
- Samsung RB-29FERNCSS Инструкция по эксплуатации