Beko HIMG 64233 SX [14/40] How to use the hob
Содержание
- User manual 1
- Ar elik a 2
- General information 4 3
- How to use the hob 14 3
- Important safety instructions 6 3
- Installation 8 3
- Maintenance and care 16 3
- Preparation 13 3
- Troubleshooting 17 3
- Overview 4
- Q general information 4
- Injector table 5
- Package contents 5
- Technical specifications 5
- General safety 6
- Important safety instructions 6
- Put out all naked flames and do not smoke strike matches or do anything that could cause ignition do not operate any electric switches e g light switch tv computer cooker or door bell do not use a telephone or mobile phone 7
- Before installation 8
- Damaged products cause risks for your safety 8
- Installation 8
- The product must be installed in accordance with all local gas and or electrical regulations 8
- Before starting any work on the electrical installation please disconnect the appliance from the mains supply 9
- Before starting any work on the gas installation please shut off the gas supply 9
- Den not required 9
- Fire by unprofessional installation the appliance may be connected to the mains supply only by an authorized qualified person and the appliance is only guaranteed after correct installation 9
- Greater than 10 9
- In the cellar or basement 9
- Installation and connection 9
- Min 100 c 9
- Min 50 c 9
- Min 65 c 9
- Our appliance is adjusted for natural gas 9
- Power cable plug must be within easy reach after installation do not route it above the hob 9
- Risk of electric shock short circuit or 9
- Room size ventilation opening 9
- Smaller than 5 9
- The appliance may be connected to the gas distribution system only by an authorized qualified person who is gas safe registered 9
- The mains lead must not be clamped bent or trapped or come into contact with hot parts of the appliance if the mains lead is damaged it must be replaced by a qualified electrician 9
- Clean the burner switch off gas and let burner cool before touching it 10
- Counter 10
- Heck secure position of the burner cap or 10
- Ihe flames should be blue and burn i 1 jsmoothly if the flames appear yellowish 10
- Installation clamp 10
- Min 20 max 40 mm 10
- Before starting any work on the gas installation please shut off the gas supply 11
- Burner 11
- Compliance with eee directive 11
- E lf the gas type of the unit is changed then j jthe rating plate that shows the gas type of ahe unit must also be changed 11
- Flame failure device model dependant 11
- Flow rate adjustment screw 11
- Gas burner taps 11
- Gas conversion 11
- Injector 11
- It is necessary to change the taps 11
- J unless there is an abnormal condition do 11
- Mou must call an authorised service agent if 11
- Spark plug 11
- Tew injectors have their position narked on their packing or injector able on injector table page 5 can be eferred to 11
- Duct for any damages that might have 12
- J check the general appearance of your l 1 j 12
- Occurred during transportation 12
- He surface may get damaged by some etergents or cleaning materials 13
- Initial use 13
- O not use aggressive detergents cleaning owder cream or any sharp objects 13
- Q preparation 13
- Tips for saving energy 13
- Auxiliary burner 12 18 cm 14
- Diameter of pots to be used on related burners 14
- General information about cooking 14
- How to use the hob 14
- Normal burner 14 20 cm 14
- Normal burner 14 20 cm is list of advised 14
- Rapid burner 20 26 cm 14
- Using the hobs 14
- When you heat oil do not leave it unattended never try to extinguish the fire with water when oil has caught fire immediately cover the pot or pan with a lid switch off the hob if safe to do so and phone the fire service 14
- As a counter measure against blow out due to fluid overflows at burners safety mechanism trips and shuts off the gas 15
- Do not press the knob for longer than 15 seconds if there was no ignition walt for one minute and then repeat the ignition process 15
- Gas shut off safety 15
- Cleaning the control panel 16
- Cleaning the hob 16
- General information 16
- Maintenance and care 16
- Q troubleshooting 17
- Д общие сведения 4 19
- Й поиск и устранение неисправностей 19
- Панели 16 19
- Подготовка к эксплуатации 15 19
- Правила техники безопасности 6 19
- Правила экплуатации варочной 19
- Установка 9 19
- Уход и техническое обслуживание 19
- О общие сведения 20
- Обзор 20
- Принадлежности________________ 21
- Технические характеристики 21
- Характеристики горелок 21
- И правилами в противном случае га рантия аннулируется 22
- Общие правила техники безопас ности 22
- Правила техники безопасности 22
- Ртчприбор должен устанавливаться ква i 1лифицированным специалистом в г соответствии с действующими нормами 22
- Не пользуйтесь открытым пламенем и не курите не пользуйтесь электрическими выклю чателями например выключателем освещения или дверным звонком не пользуйтесь стационарными и мо бильными телефонами 23
- Бытовой прибор следует устанавливать в соответствии со всеми местными нормами по подключению газового и или электрического оборудования 25
- До начала установки 25
- Подготовка места установки электриче i д 1ского и газового оборудования обеспе ь чивается покупателем 25
- При наличии дефектов не устанавли вайте его поврежденные электропри боры представляют собой угрозу вашей безопасности 25
- Установка 25
- Беп не требуется 26
- Более 10 26
- В подвальном поме щении 26
- До 10 26
- Менее 5 26
- Не менее 100 с 26
- Не менее 50 с 26
- Не менее 65 с 26
- Размер помещения вентиляционный проем 26
- Установка и подключение 26
- Аен легкий доступ не прокладывайте 27
- Г штепсельной вилке шнура питания i 1после установки должен быть обеспе 27
- Перед выполнением каких либо работ по монтажу газовых приборов пере кройте подачу газа 27
- Перед выполнением каких либо элек тромонтажных работ отключите прибор от электрической сети 27
- Подключение изделия к электрической сети должен выполнять квалифициро ванный специалист имеющий право на выполнение таких работ гарантия на изделие вступает в силу только после правильно выполненной установки 27
- Подключение прибора к сети газоснаб жения должен выполнять квалифициро ванный специалист имеющий право на выполнение таких работ 27
- Следите за тем чтобы шнур питания не был зажат передавлен или перегнут а также не касался нагревающихся частей изделия замену поврежденного шнура питания должен выполнять квалифицированный электрик 27
- Шнур над варочной поверхностью 27
- Эта плита настроена для работы на природном газе 27
- I 1 присоединения другие отверстия так р при этом можно повредить газовую и 28
- Быть заполнены гермети ком рагадгари 28
- Варочная панель 28
- Винт 28
- Герметик 28
- Горелка должна гореть ровным голубым пламенем если пламя имеет желтова тый оттенок проверьте положение накладки горелки или прочистите горел 28
- К 1 jкopпyca варочной панели должны 28
- Ку ____________________ 28
- Мин 20 мм макс 40 мм 28
- Монтажный зажим 28
- Перед выполнением каких либо работ по монтажу газовых приборов пере кройте подачу газа 28
- Переход на другой вид газа 28
- Приплинтусовые секции внизу 28
- Рекомендуется использовать для 28
- Столешница 28
- Электрическую системы 28
- Винт регулировки подачи газа 29
- Горелка 29
- Не снимайте газовые краны горелок без особой необходимости в случае необ ходимости замены кранов обращайтесь только в фирменный сервисный центр 29
- При замене типа газа необходимо также заменить и паспортную табличку прибо ра содержащую информацию о потреб ляемом газе 29
- Расположение новых форсунок указано на упаковке или в таблице 1на характеристики горелок стр 5 29
- Свеча зажигания 29
- Устройство газ контроля в зависимости от модели 29
- Утилизация 29
- Форсунка 29
- I возможных повреждений при транспор 30
- Осмотрите прибор снаружи на предмет 30
- Тировке 30
- Подготовка к эксплуатации 31
- Рекомендации по экономии элек троэнергии 31
- Дополнительная конфорка 12 18 см 32
- Конфорка быстрого нагрева 20 26 см 32
- Не оставляйте посуду с нагревающимся жиром без присмотра не тушите огонь водой в случае возгорания жира сразу же накройте посуду крышкой по возможности вы ключите варочную панель и позвоните в пожарную службу 32
- Нормальная конфорка 14 20 см 32
- Нормальная конфорка 14 20 см список 32
- Общие сведения о приготовлении пищи 32
- Правила экплуатации варочной панели 32
- Рекомендованных диаметров посуды для использования на соответствующих кон форках 32
- Эксплуатация варочных панелей 32
- Горелки снабжены пре дохранительным меха низмом прекращающим подачу газа если пламя внезапно погаснет на пример его зальет жид кость 33
- Не удерживайте нажатой кнопку более 15 секунд если газ не зажигается повторите попытку зажечь газ через одну минуту 33
- Система пре дотвращения утечки газа 33
- Уход и техническое обслуживание 34
- Чистка панели управления 35
- Q поиск и устранение неисправностей 36
Похожие устройства
- Samsung WF0602WKE/YLP Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-309 Инструкция по эксплуатации
- Beko HIMW 64225 SX Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-308 Инструкция по эксплуатации
- Samsung WF-M592NMH Инструкция по эксплуатации
- Beko HIMW 64225 SW Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-307 Инструкция по эксплуатации
- Samsung WF0690 NRW Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-301 Инструкция по эксплуатации
- Epson L-500V Инструкция по эксплуатации
- Samsung WF 9592 GQR Инструкция по эксплуатации
- Beko HIMG 64223 W Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-1028 Инструкция по эксплуатации
- Samsung GN642FFGD Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-207 Инструкция по эксплуатации
- Samsung VC-5853SU3B Инструкция по эксплуатации
- Samsung GN 642 FFBD Инструкция по эксплуатации
- Supra FSS-206 Инструкция по эксплуатации
- Samsung SC-5250V32 Инструкция по эксплуатации
- Samsung DVD-P480KD Инструкция по эксплуатации
How to use the hob General information about cooking DANGER Risk of fire by overheated oil When you heat oil do not leave it unattended Never try to extinguish the fire with water When oil has caught fire immediately cover the pot or pan with a lid Switch off the hob if safe to do so and phone the fire service Before frying foods always dry them well and gently place into the hot oil Ensure complete thawing of frozen foods before frying Do not cover the vessel you use when heating oil Place the pans and saucepans in a manner so that their handles are not over the hob to prevent heating of the handles Do not place unbalanced and easily tilting vessels on the hob Do not place empty vessels and saucepans on cooking zones that are switched on They might get damaged Operating a cooking zone without a vessel or saucepan on it will cause damage to the product Turn off the cooking zones after the cooking is complete As the surface of the product can be hot do not put plastic and aluminum vessels on it Such vessels should not be used to keep foods either Use flat bottomed saucepans or vessels only Put appropriate amount of food in saucepans and pans Thus you will not have to make any unnecessary cleaning by preventing the dishes from overflowing Do not put covers of saucepans or pans on cooking zones Place the saucepans in a manner so that they are centered on the cooking zone When you want to move the saucepan onto another cooking zone lift and place it onto the cooking zone you want instead of sliding it 14 EN Gas cooking Size of the vessel and the flame must match each other Adjust the gas flames so that they will not extend the bottom of the vessel and center the vessel on saucepan carrier Using the hobs 1 Rapid burner 20 26 cm 2 Normal burner 14 20 cm 3 Auxiliary burner 12 18 cm 4 Normal burner 14 20 cm is list of advised diameter of pots to be used on related burners Large flame symbol indicates the highest cooking power and small flame symbol indicates the lowest cooking symbol In turned off position top gas is not supplied to the burners Igniting the gas burners 1 Keep burner knob pressed 2 Turn it counter clockwise to large flame symbol Gas is ignited with the spark created 3 Adjust it to the desired cooking power Turning off the gas burners Turn the keep warm zone knob to off upper position