Brayer BR1901 Руководство по эксплуатации онлайн [8/56] 797159
![Brayer BR1901 Руководство по эксплуатации онлайн [8/56] 797159](/views2/2028913/page8/bg8.png)
8
EN
• After the set time has elapsed, beeps will sound and
the dryer will enter standby mode. Disconnect the
power cord from the electrical outlet.
• If you need to switch the dehydrator o, press and
hold the on/o button (10) «
» for 5 seconds, the
dehydrator will go into standby mode.
RECOMMENDATIONS
ATTENTION!
• To avoid food intoxication and intestinal diseases
strictly follow the below recommendations:
- - keep the grids (5) clean, wash the grids (5) and the
pastila tray (6) after each dehydrator use with warm
water and a neutral detergent.
- wash your hands before pretreating the foods. If
there are cuts or sores on your hands, or if you
have a skin condition – do not touch the foods, use
medical gloves instead.
- when checking the foods, use a fork or other kitchen
tools, do not touch the foods with your hands.
- keep the pets away, while the food dehydration is in
operation.
Fruits and vegetables selection
• Only use the ripe fruit and fresh vegetables, unripe fruit
may acquire a foreign taste in course of dehydration,
overly ripe fruit may change the color.
• Vegetables contain less sugars and acids, therefore,
not all of them are suitable for drying. The broccoli
and asparagus, for example, are better frozen than
dried.
• Dried fruit and vegetables must be slightly soft and
with no moisture, overly dried fruit and vegetables
are easy to crumble and have less nutritional value.
Pretreating fruit and vegetables
• Before dehydration thoroughly wash the fruit and
vegetables and dry them.
• Cut, remove stems, stones, pits, cores and seeds.
Remove the waxy coating if the fruit is waxy.
• Peel the skin from the vegetables if it is thick.
• Slice or dice the fruit and vegetables. Leave berries,
such as grapes, whole.
Preprocessing of fruit
• Certain fruit has a waxy coating, which can be
removed by peeling them or placing them into boiling
water for 1 minute.
• Use lemon, orange, or lime juice to preserve the
natural color of the fruit. Place the cut fruit pieces into
juice for 2-4 minutes, remove them, dry them, and
put them onto the grids (5).
• To enhance the avor of the fruit, use natural juice
from the fruit to be dehydrated, e. g., apple juice for
the apples. Dilute 50-60 ml of the juice in 400 ml of
boiled water, place the cut fruit pieces into the diluted
juice for about 1-2 hours, remove the fruit, dry it, and
lay it out on the grids (5).
Содержание
- Содержание 2
- Description 3
- Food dehydrator br1901 3
- Safety measures and operation recommendations 4
- Before the first use 5
- Drying times table for fruits and berries 12
- Foods preparation test for dryness drying time hrs 12
- Delivery set 13
- Recycling 13
- Technical specifications 13
- Beschreibung 14
- Nahrungsmittel trockner br1901 14
- Sicherheitshinweise und gebrauchsanleitung 15
- Vor der ersten nutzung 17
- Nahrungsmittel vorbereitung stand nach dem trocknen trocknungszeit std 24
- Trocknungszeittabelle für früchte und beeren 24
- Trocknungszeittabelle für gemüse und kräuter 24
- Die tabellenangaben zur nahrungsmittel trocknungstemperatur sind empfehlend 25
- Lieferumfang 25
- Stromversorgung 220 240 v 50 60 hz nennleistungsaufnahme 320 380 w 25
- Technische angaben 25
- Trockner 1 stk 2 bedienungsanleitung 1 stk 25
- Entsorgung 26
- Описание 27
- Сушилка для продуктов br1901 27
- Меры безопасности и рекоменда ции по эксплуатации 28
- Перед первым использованием 30
- Использование сушилки 31
- Рекомендации 32
- Время и температура сушки про дуктов 35
- Чистка и уход 36
- Приведённые в таблице данные о температуре сушки продуктов носят рекомендательный характер 37
- Продукты подготовка состояние после сушки продолжительность сушки час 37
- Таблица времени сушки овощей и трав 37
- Таблица времени сушки фруктов и ягод 37
- Приведённые в таблицах данные о времени сушки продуктов носят рекомендательный характер 38
- Комплектация 39
- Технические характеристики 39
- Утилизация 39
- Сипаттамасы 40
- Өнімдерге арналған кептір гіш br1901 40
- Қауіпсіздік шаралары және пайда лану бойынша нұсқаулықтар 41
- Алғаш рет пайдалу алдында 43
- Жемістер мен жидектерді кептіру уақытының кестесі 50
- Көкөністер мен шөптерді кептіру уақытының кестесі 50
- Өнімдер дайындау кептіруден кейінгі жағдайы кептіру ұзақтығы сағат 50
- Жиынақталымы 51
- Кептіргішті 1 дана 2 нұсқаулық 1 дана 51
- Кестелерде келтірілген өнімдерді кептіру уақыты туралы деректер ұсынымдық сипатта болады 51
- Техникалық сипаттамалары 51
- Электрлік қуаттандыруы 220 240 в 50 60 гц номиналдық тұтынатын қуаты 320 380 вт 51
- Пайдаға асыру 52
Похожие устройства
- Brayer BR1900 Руководство по эксплуатации
- Kuppersberg RFCN 2011 X Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-160 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-7109 Руководство по эксплуатации
- Thrustmaster T128 Руководство по эксплуатации
- Acer Swift 3 SF314-511-32P8 NX.ABLER.003 Инструкция по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-1 Руководство по эксплуатации
- Acer TravelMate P2 TMP215-41-R9SH NX.VRHER.005 Инструкция по эксплуатации
- Thrustmaster T128, Xbox Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-20 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-2 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-3 Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Красный Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Серый Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Желтый Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-53 Руководство по эксплуатации
- MetalDesign MD 3232 EXTRASLIM Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-10 Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Синий Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2860 Руководство по эксплуатации