Brayer BR1901 Руководство по эксплуатации онлайн [9/56] 797159
![Brayer BR1901 Руководство по эксплуатации онлайн [9/56] 797159](/views2/2028913/page9/bg9.png)
9
EN
Preprocessing of vegetables
• Pretreat the vegetables to avoid avor change in
course of dehydration.
• You can either steam or microwave the vegetables,
these pretreatments are more preferable than
scolding.
• When using the food steamer, place the vegetables
on the upper tray of the steamer, heat them for 2-3
minutes, and put the vegetables onto the grids (5).
• Put the vegetables into a microwave-ready container,
add some water. Cover the container with the lid and
put it into a microwave oven. Set the operation time
to the «quarter» of the boiling time for vegetables
specied in your microwave oven manual. Place the
pretreated vegetables onto the grids (5).
• You can place the cut vegetables into boiling water
for 2-4 minutes, remove them and put back onto the
grids (5).
Fish and meats drying suggestions
• Use only fresh sh and fat-free lean meat, such as
beef and poultry.
• Preprocessing is mandatory before drying sh and
meat – it will protect your health. Make sure to
marinate or boil the foods before dehydration.
• Dried sh and meats can be used for making soups
and main courses.
• Soak the dried sh or meat in water or broth for about
one hour before cooking.
Meat marinade recipe:
- 100 ml soy sauce
- 1 tea spoon shredded garlic
- 2 table spoons tomato paste
- salt and spices to taste
Drying meats
• Cut the beef and poultry meat along the tendons into
small slices. Let the meat marinate for 2-3 hours,
then remove it, let it dry, and place onto the grids (5).
• Meat dehydration time – from 8 to 15 hours under
dehydrator temperature of 60-70ºС.
• Keep the dried meat in an airtight container.
Do not store it for longer than 2 weeks under
room temperature, or longer than 3 months in a
refrigerator.
Drying sh
• Only use fresh sh for drying, do not use frozen sh.
• Remove the bones from the sh then cut it into
pieces.
• Put the pieces of sh into salted water (100 g of salt
to 1 liter of water), put the sh in the container into
a refrigerator for 30 minutes, remove the pieces of
sh, let them dry, and lay them out onto the mesh
trays (5).
• Dry the sh until it stops secreting moisture.
• Keep the dried sh in an airtight container inside a
refrigerator. Do not store it for longer than 3 months.
Содержание
- Содержание 2
- Description 3
- Food dehydrator br1901 3
- Safety measures and operation recommendations 4
- Before the first use 5
- Drying times table for fruits and berries 12
- Foods preparation test for dryness drying time hrs 12
- Delivery set 13
- Recycling 13
- Technical specifications 13
- Beschreibung 14
- Nahrungsmittel trockner br1901 14
- Sicherheitshinweise und gebrauchsanleitung 15
- Vor der ersten nutzung 17
- Nahrungsmittel vorbereitung stand nach dem trocknen trocknungszeit std 24
- Trocknungszeittabelle für früchte und beeren 24
- Trocknungszeittabelle für gemüse und kräuter 24
- Die tabellenangaben zur nahrungsmittel trocknungstemperatur sind empfehlend 25
- Lieferumfang 25
- Stromversorgung 220 240 v 50 60 hz nennleistungsaufnahme 320 380 w 25
- Technische angaben 25
- Trockner 1 stk 2 bedienungsanleitung 1 stk 25
- Entsorgung 26
- Описание 27
- Сушилка для продуктов br1901 27
- Меры безопасности и рекоменда ции по эксплуатации 28
- Перед первым использованием 30
- Использование сушилки 31
- Рекомендации 32
- Время и температура сушки про дуктов 35
- Чистка и уход 36
- Приведённые в таблице данные о температуре сушки продуктов носят рекомендательный характер 37
- Продукты подготовка состояние после сушки продолжительность сушки час 37
- Таблица времени сушки овощей и трав 37
- Таблица времени сушки фруктов и ягод 37
- Приведённые в таблицах данные о времени сушки продуктов носят рекомендательный характер 38
- Комплектация 39
- Технические характеристики 39
- Утилизация 39
- Сипаттамасы 40
- Өнімдерге арналған кептір гіш br1901 40
- Қауіпсіздік шаралары және пайда лану бойынша нұсқаулықтар 41
- Алғаш рет пайдалу алдында 43
- Жемістер мен жидектерді кептіру уақытының кестесі 50
- Көкөністер мен шөптерді кептіру уақытының кестесі 50
- Өнімдер дайындау кептіруден кейінгі жағдайы кептіру ұзақтығы сағат 50
- Жиынақталымы 51
- Кептіргішті 1 дана 2 нұсқаулық 1 дана 51
- Кестелерде келтірілген өнімдерді кептіру уақыты туралы деректер ұсынымдық сипатта болады 51
- Техникалық сипаттамалары 51
- Электрлік қуаттандыруы 220 240 в 50 60 гц номиналдық тұтынатын қуаты 320 380 вт 51
- Пайдаға асыру 52
Похожие устройства
- Brayer BR1900 Руководство по эксплуатации
- Kuppersberg RFCN 2011 X Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-160 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-7109 Руководство по эксплуатации
- Thrustmaster T128 Руководство по эксплуатации
- Acer Swift 3 SF314-511-32P8 NX.ABLER.003 Инструкция по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-1 Руководство по эксплуатации
- Acer TravelMate P2 TMP215-41-R9SH NX.VRHER.005 Инструкция по эксплуатации
- Thrustmaster T128, Xbox Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-20 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-2 Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2057-3 Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Красный Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Серый Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Желтый Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-53 Руководство по эксплуатации
- MetalDesign MD 3232 EXTRASLIM Руководство по эксплуатации
- GTV AE-PB1SAVA-10 Руководство по эксплуатации
- Skyland SKILLL CTG-001 Черный/Синий Руководство по эксплуатации
- Kitfort КТ-2860 Руководство по эксплуатации