Nord NRT 275 032 [7/26] Uzb rus
![Nord NRT 274 332 [7/26] Uzb rus](/views2/1081820/page7/bg7.png)
46
uskunasining ishlash jarayonida, atrof-muhitdagi haroratga qarab, ushbu yuza qizib ketadi, bundan
xavotirlanmaslik lozim. Atrof-muhit harorati sezilarli darajada (plyus 32oC darajadan yuqori) oshganda,
sovutgich uskunasini o’rnatish shartlari bajarilishiga yanada diqqat-e’tiborli bo’ling (5.4-band) va orqa
devorga sovutish uchun havoning erkin kirib-chiqishini ta’minlang.
!
Diqqat! Sovutgich uskunasining germetik sovutish tizimida aylanadigan suyuqlik va gazlar
kompressorning ishlash vaqtida ham, o’chirib qo’yilgandan keyin ham muayyan shovqin chiqarishi
mumkin. Shuningdek, harorat o’zgarishlari ta’siri ostida materiallarning yengil silkinishlari, harorat
datchik-relesi ishga tushirilishi bilan bog’liq “chiqillashlar” ham eshitilishi mumkin. Aslo xavotirlanmang,
bu me’yordagi ishlash holatidir.
Muzlatish kamerasi yoki sovutish kamerasining hozirgina yopilgan eshigini ochishning imkoni
bo’lmagan taqdirda, kameralar ichidagi bosim tashqi bosim bilan tenglashmagunga qadar 2-3 daqiqa
kutib turish va shundan keyingina eshikni ochish lozim.
!
6.4 Sovutish kamerasiga va muzlatish kamerasiga mahsulotlarni joylashtirishda quyidagi
qoidalarga rioya qiling:
- issiq (qaynoq) mahsulotlarni joylashtirishdan oldin, xona haroratiga qadar sovuting;
- bir mahsulot hidining boshqa mahsulotga o’tishi va mahsulotlarning qurib qolishi oldini olish uchun
ularni qadoq idishida (suyuqliklarni – zich yopilgan idishda) saqlang;
- o’simlik moylari va yog’lar sovutgich uskunasining plastmassa detallariga va eshikni zichlagichlarga
tushmasligi lozim (chunki ushbu detallar g’ovaklanishi mumkin);
- mahsulotlarning muzlab yopishib qolishiga yo’l qo’ymaslik uchun ularni sovutish kamerasining
orqa devoriga zich taqab qo’ymang;
- sovutgich uskunasiga ishqorlarni, kislotalarni, germetik qadoq idishlarsiz dori-darmon preparatlarini,
yonilg’i va portlash xav ga ega suyuqliklarni joylashtirish taqiqlanadi;
- muzlatish kamerasida shisha idishlarda suyuq mahsulotlarni saqlash mumkin emas.
Saqlanadigan mahsulotlarni joylashtirish uchun kameralar tanlanishini mo’ljallangan saqlash
muddatiga qarab amalga oshirish zarur.
6.5 Mahsulotlarni sovutish kamerasida saqlash
6.5.1 Sovutish kamerasi yangi va pazandalik qayta ishlovidan o’tkazilgan mahsulotlarni, shuningdek
meva-sabzavotlar va ichimliklarni sovutish, qisqa vaqtli saqlash uchun mo’ljallangan. Mahsulotlarni
sovutish kamerasida joylashtirish va saqlash bo’yicha asosiy tavsiyalar 3-jadvalda keltirilgan.
3-JADVAL: MAHSULOTLARNI SOVUTISH KAMERASIDA JOYLASHTIRISH VA SAQLASH
BO’YICHA ASOSIY TAVSIYALAR
MahsulotlarQadoqlanishiSaqlash
muddati
Joylashtirish o’rni
Xom go’sht, baliq Plyonka, paketlar,
sig’imlar
1-2 kunQuyi tokcha (polka)da
Xom go’sht qiymasi Qopqoqli idish1 kunQuyi tokcha (polka)da
Yangi yoki pishirilgan tovuq,
g’oz, o’rdak go’shti
Plyonka yoki qopqoqli
idish
3-5 kunQuyi tokcha (polka)da
Sut, ke r, yogurt, ichimliklar Zavodda qadoqlangan
idish
Qadoq idishga
qarang
To’siq-tokcha (polka)lardan
birida
Pazandalik qayta ishlovidan
keyingi mahsulotlar
Qopqoqli idish3-4 kunIstalgan tokcha (polka)da
Sariyog’, margarin, pishloqlar Zavodda qadoqlangan
idish yoki plyonka
1 hafta Istalgan to’siq- tokcha (polka)
da yoki ustki tokcha (polka)da
Kolbasa mahsulotlariPlyonka 2-4 kunIstalgan tokcha (polka)da
Tuxum Qadoqsiz 1 oygacha To’siq- tokcha (polka)
ichqo’ymasida
Piroglar, kremli tortlar Qopqoqli idish2-4 kunIstalgan tokcha (polka)da
Yangi uzilgan qo’ziqorinlar Plyonka 2-5 kunSabzavotlar uchun idishda
Meva-sabzavotlarQadoqsiz yoki plyonka10 kungachaSabzavotlar uchun idishda
6.6 Mahsulotlarni muzlatish kamerasida muzlatish va saqlash
6.6.1 Muzlatish kamerasi mahsulotlarni muzlatish va muzlatilgan mahsulotlarni uzoq vaqt saqlash
uchun, shuningdek ovqatga ishlatiladigan muzni tayyorlash uchun mo’ljallangan.
6.6.2 Atrof-muhit havosi plyus 25°C harorat ostida 24 soat mobaynida muzlatilishi mumkin bo’lgan
mahsulotlarning maksimal miqdori (muzlatish quvvati) 1-jadvalda ko’rsatib o’tilgan. Qayd etilgan
UZB
RUS
7
Если не удается открыть только что закрытую дверь МК или ХК, следует подождать 2-3 мину-
ты, пока давление внутри камеры не выровняется с наружным, и открыть дверь.
!
6.4 При размещении продуктов в ХК и МК соблюдайте следующие правила:
- горячие продукты перед загрузкой охладите до комнатной температуры;
- для предотвращения передачи запаха от одного продукта к другому и высыхания продук-
тов храните их в упаковке (жидкости - в плотно закрытой посуде);
- растительные масла и жиры не должны попадать на пластмассовые детали холодильного
прибора и на уплотнитель двери (так как эти детали могут стать пористыми);
- во избежание примерзания продуктов не прислоняйте их к задней стенке ХК вплотную;
- запрещается помещать в холодильный прибор щелочи, кислоты, лекарственные препараты
без герметичной упаковки, горючие и взрывоопасные жидкости;
- нельзя хранить в МК жидкие продукты в стеклянной таре или алюминиевых банках (осо-
бенно с высоким содержанием углекислоты), они могут лопнуть.
Выбор камеры для размещения сохраняемых продуктов необходимо осуществлять в зависи-
мости от предполагаемого срока хранения.
6.5 Хранение продуктов в холодильной камере
6.5.1
ХК предназначена для охлаждения, кратковременного хранения свежих и прошедших
кулинарную обработку продуктов, а также овощей, фруктов и напитков. Основные рекомендации
по размещению и хранению продуктов в ХК приведены в таблице 3.
ТАБЛИЦА 3 - ОСНОВНЫЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО РАЗМЕЩЕНИЮ И ХРАНЕНИЮ ПРОДУК-
ТОВ В ХОЛОДИЛЬНОЙ КАМЕРЕ
ПродуктыУпаковкаСрок храненияМесто размещения
Сырое мясо, рыбаПленка, пакеты, емкости 1-2 дняНа нижней полке
Сырой мясной фаршСосуд с крышкой 1 деньНа нижней полке
Свежая или приготовленная
курица, гусь, утка
Пленка или сосуд с
крышкой
3-5 днейНа нижней полке
Молоко, кефир, йогурты,
напитки
Заводская упаковкасм. на упаковкеНа одной из барьер-полок
Продукты после кулинарной
обработки
Сосуд с крышкой 3-4 дняНа любой полке
Масло сливочное, маргарин,
сыры
Заводская упаковка или
пленка
неделяНа любой барьер-полке или
на верхней полке
Колбасные изделияПленка 2-4 дняНа любой полке
ЯйцаБез упаковкидо 1 месяцаВо вкладыше на барьер-
полке
Пироженые, торты с кремомСосуд с крышкой 2-4 дняНа любой полке
Грибы свежиеПленка 2-5 днейВ сосуде для овощей
Овощи, фруктыБез упаковки или пленкадо 10 днейВ сосуде для овощей
6.6 Замораживание и хранение продуктов в морозильной камере
6.6.1 МК предназначена для замораживания и длительного хранения замороженных продук-
тов, а также для приготовления пищевого льда.
6.6.2
Максимальное количество продуктов (мощность замораживания), которое может быть
заморожено в течение 24 час при температуре окружающего воздуха плюс 25
О
С, указано в та-
блице 1. Превышение указанной нормы ведет к увеличению длительности замораживания и к
снижению качества замороженных продуктов.
6.6.3
Для приготовления пищевого льда заполните водой форму для льда 2 (рисунок Б.1) и
установите ее в МК.
Мороженое и кубики льда не следует употреблять сразу после извлечения из МК, т.к. это мо-
жет вызвать обморожение полости рта.
i
6.6.4 Соблюдайте сроки хранения для купленных в магазине готовых замороженных продук-
тов (сроки указаны на упаковке).
Рекомендованные сроки хранения в МК продуктов, замороженных в домашних условиях,
такие:
- для жирных и соленых продуктов - до трех месяцев;
- для продуктов после кулинарной обработки и продуктов с небольшим содержанием жира -
до полугода;
Содержание
- Page 1 1
- Kaz mol 3
- Ukr rus aze geo 3
- Uzb ukr rus aze geo kaz mol uzb 3
- Качественно безопасно надежно 3
- Общие указания 3
- Технические данные 3
- Kaz mol 4
- Ukr rus aze geo 4
- Uzb ukr rus aze geo kaz mol uzb 4
- Додаток а вiдомостi про наявнiсть дорогоцiнних металiв срiбла приложение а сведения о содержании драгоценных металлов серебра əlavə а tərki bi ndə qi ymətli metallarin olmasi haqqinda məlumat gümüş დანართი а ცნობები ძვირფასი მეტალების შემადგენლობის შესახებ ვერცხლი а қосымшасы бағалы металл күміс құрамы туралы мəліметтер anexa а date despre conţinutul de metale preţioase argint 4
- Комплект поставки 4
- Перед дальнейшим чтением руководства посмотрите рисунки приложение б располо женные после текстовой части 3 в комплект поставки входят упакованный холодильный прибор с набором комплектующих изделий в соответствии с таблицей 2 и рисунками б б руководство по эксплуатации сервис ная книжка 4
- При эксплуатации холодильного прибора соблюдайте общие правила электробезопас ности при пользовании электроприборами 4 ваш прибор выполнен по степени защиты от поражения электрическим током класса 1 если вилка его шнура питания не подходит к вашей розетке следует обратиться к квалифици рованному электрику для установки розетки с заземляющим контактом производится за счет потребителя 4
- Продолжение таблицы 1 4
- Таблица 2 комплектующие изделия 4
- Требования безопасности 4
- Ჯამი 4
- Ehtimoldagi nosozliklar va ularni bartaraf etish usullari 5
- Texnik xizmat ko rsatish 5
- Uzb rus 5
- Saqlash va transport orqali tashish qoidalari 6
- Sovutgich uskunasiga qarash 6
- Порядок работы 6
- Порядок установки и подготовка к работе 6
- Uzb rus 7
- Ishlash tartibi 8
- O rnatish va ishlatish uchun tayyorlash tartibi 8
- Правила хранения и транспортирования 8
- Уход за холодильным прибором 8
- Uzb rus 9
- Xavfsizlik talablari 9
- Возможные неисправности и методы их устранения 9
- Техническое обслуживание 9
- Etkazib berish to plami komplekti 10
- Загальні вказівки 10
- Конструкцiя холодильного приладу забезпечує нескладне та зручне користування ним протягом багатьох рокiв однак ми пропонуємо вам витратити деякий час на вив чення цiєї настанови надійна та економічна робота приладу залежить від правильної експлуатацiї дотримання вимог безпеки та наведених в настанові вказівок 10
- Система управління якістю підприємства виробника відповідає вимогам міжнародного стандарту іsо 9001 2008 та сертифікована в системах tic тüv international certi cation німеччина гост р росія укрсепро україна 10
- Технічні дані 10
- Холодильники морозильники nrt 271 ххх d 256 255 46 n st 2 0 а nrt 273 ххх d 185 184 46 n st 2 0 а nrt 274 ххх d 330 329 68 n st 3 0 а nrt 275 ххх d 278 277 68 n st 3 0 а ту у 27 13533086 023 2012 мають декларації про відповідность технічним регламентам прийнятим в україні та сертифiкати вiдповiдностi в системі сертифiкацiї укрсепро україна сертифiкати вiдповiдностi митного союзу 10
- Холодильні прилади відповідають вимогам технічного регламенту обмеження ви користання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні затвердженого постановою кабінета міністрів україни а також вимогам директиви європейського парламенту та ради європейського союзу 2002 95 єс згідно з якими максимальні концентрації свинця ртуті шестивалентного хрому полібромбіфенілу та полібромдифенілових ефірів не перевищує 0 1 кадмия 0 01 10
- Якісно безпечно надійно 10
- Sifatli xavfsiz ishonchli 11
- Sizni sovutgich muzlatgichi xarid qilganingiz bilan tabriklaymiz 11
- Texnik ma lumotlar 11
- Umumiy ko rsatmalar 11
- Вимоги безпеки 11
- Комплект постачання 11
- Defectări posibile şi metodele de înlăturare a lor 12
- Deservire tehnică 12
- Reguli de păstrare şi transportare 12
- Порядок установлення та підготовка до роботи 12
- Mol ukr 13
- Întreţinerea aparatului frigorific 13
- Порядок роботи 13
- Ordinea funcţionării 14
- Догляд за холодильнім приладом 14
- Mol ukr 15
- Procedura de instalare şi pregătirea de lucru 15
- Правила зберігання та транспортування 15
- Технічне обслуговування 15
- Ai direcţiei de service în atelier specializat 16
- Aprinde masa plastică nu admiteţi nimerirea umezelii pe părţile conducătoare de curent plasate din urma aparatului 16
- Cerinţe de securitate 16
- De aparate electrice 4 aparatul dvs este executat conform gradului de protecţie contra electrocutării de clasa 1 dacă 16
- Deteriorare a cablului acesta trebuie înlocuit cu unul primit de la producător sau în direcţia de service 16
- Elementele construcţiei plasate pe partea posterioară a aparatului frigori c preliminar scoateţi din priză şa cablului de alimentare 16
- Frigori c 16
- La apariţia semnelor de deteriorare a izolaţiei echipamentului electric înţepături la atingerea 16
- La exploatarea aparatului frigori c respectaţi regulile generale de securitate electrică la folosirea 16
- Nu mai rar de o dată pe an cu ajutorul unei perii uscate sau cu aspiratorul curăţaţi de praf 16
- Părţilor metalice imediat deconectaţi aparatul frigori c de la reţeaua electrică şi chemaţi mecanicul organizaţiei de serviciu pentru depistarea şi înlăturarea defecţiunilor 4 nu puneţi pe suprafaţa aparatului frigori c aparate de încălzit electrice de la care se poate 16
- Setul livrării 16
- Subiectul lipsei defectării izolaţiei 4 nu admiteţi deteriorarea cablului de alimentare şi defectarea contactelor sale în şă în caz de 16
- Tabelul 2 piese de completare 16
- Tabelul 2 şi gura b manual de exploatare carte de service 16
- În scopul evitării pericolului înlocuirea cablului trebuie realizată numai de către specialiştii cali caţi 16
- Înainte de citirea ulterioară a instrucţiunii vedeţi gurile anexa b plasate după partea textuală 3 în setul livrării se include aparatul frigori c cu un set de piese de completare în conformitate cu 16
- Înainte de pornirea aparatului frigori c veri caţi starea bună a prizei şei şi cablul de reţea la 16
- Şa cablului de alimentare nu se potriveşte cu priza dvs trebuie de adresat la un electrician cali cat pentru instalarea prizei cu contact de legare la pământ se realizează din contul consumatorului 16
- Можливi несправності та методи їх усунення наведенi в таблиці 4 16
- Можливі несправності та методи їх усунення 16
- Таблиця 4 можливі несправності та методи їх усунення 16
- Увага перед проведенням робіт з усунення несправностей вимкніть холодильний прилад з електромережі 16
- Calitativ sigur eficient 17
- Date tehnice 17
- Instrucţiuni generale 17
- Keyfi yyətli təhlükəsi z eti barli 17
- Texni ki məlumatlar 17
- Vă felicităm cu procurarea frigiderului congelator 17
- Ümumi göstəri şlər 17
- Cədvəl 2 komplektə edici məmulatlar 18
- Soyuducu cihazın istismarı zaman elektrik cihazların istifadəsi zaman elektrik təhlükəsizliyin ümumi qaydalarına riayət edin 4 sizin cihaz elektrik cərəyanı ilə zədələnmədən müda ə dərəcəsinə görə 1 ci sinif olaraq yerinə yetirilmişdir əgər onun qidalanma şnurunun çəngəli sizin elektrik açarınıza uyğun gəlmirsə onda torpaqlanma kontaktı ilə elektrik açarının quraşdırılması üçün ixtisaslı elektrikə müraciət etmək lazımdır istehlakçının hesabına aparılır 4 soyuducu cihazın qoşulmasından əvvəl elektrik açarı çəngəlin saz olmasını eləcə də qidalanma şnurunda izolyasiya pozulmasının olmamasını yoxlamaq lazımdır 4 qidalanma şnurunun zədələnməsinə və onun çəngəldə kontaktlarının pozulmasına yol verməyin şnurun zədələnməsi zaman onu istehsalçıdan və ya servis xidmətindən alınmış xüsusi şnur ilə əvəz etmək lazımdır təhlükəyə yol verməmək üçün şnuru yalnız servis xidmətinin ixtisaslaşdırılmış emalatxananın ixtisaslı mütəxəssisləri dəyişdirməlidir elektrik avadanlığın izolyasiyasının pozulma əlam 18
- Tədarük komplekti 18
- Təhlükəsi zli k tələbləri 18
- Təlimat kitabçasını sonradan oxumazdan əvvəl mətn hissəsindən sonra yerləşdirilmiş şəkillərə baxın əlavə b 3 tədarük komplektinə 2 ci cədvəl və b 1 в şəkli ilə müva q olaraq komplektə edici məmulatlar dəsti ilə qablaşdırılmış soyuducu cihaz istismar üzrə təlimat kitabçası servis kitabçası daxildir 18
- Болуы мүмкін ақаулар жəне оларды жою амалдары 18
- Болуы мүмкін ақаулар мен оларды жою амалдары 4 кестеде қарастырылған 18
- Кесте болуы мүмкін ақаулар жəне оларды жою амалдары 18
- Назар аударыңыз ақауларды жою бойынша жұмыстар атқару алдында тоңазытқыш жабдықты электр желісінен ажыратыңыз 18
- Quraşdirma qaydasi və i şə hazirliq 19
- Сақтау жəне тасымалдау ережелері 19
- Техникалық қызмет көрсету 19
- I ş qaydasi 20
- Тоңазытқыш жабдықты күту 20
- Soyuducu ci haza qulluq 21
- Жұмыс тəртібі 21
- Mümkün nasazliqlar və onlarin aradan qaldirilma metodlari 22
- Saxlanma və nəql etmə qaydalari 22
- Texni ki xi dmət 22
- Орнату тəртібі жəне жұмысқа дайындау 22
- Жеткізілетін кешен 23
- Қауіпсіздік талаптары 23
- Ზოგადი მითითებები 23
- Ტექნიკური მონაცემები 23
- Ხარისხიანი უსაფრთხო საიმედო 23
- Жалпы нұсқаулар 24
- Сапалы қауіпсіз сенімді 24
- Техникалық мəліметтер 24
- Კომპლექტაცია 24
- Უსაფრთხოების მოთხოვნები 24
- Დაყენების თანამიმდევრობა და მისი მუშაობის დაწყება 25
- Ტექნიკური მომსახურება 25
- Შენახვისა და ტრანსპორტირების წესები 25
- Შესაძლებელი გაუმართაობა და მათი აღმოფხვრის მეთოდები 25
- Მაცივარ დანადგარის მოვლა 26
- Მუშაობის თანამიმდევრობა 26
Похожие устройства
- Verbatim HardDrive 1Tb Bl Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-6GJSA Инструкция по эксплуатации
- Nord NRT 275 332 Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-5GJSA Инструкция по эксплуатации
- Verbatim HardDrive 1Tb P Инструкция по эксплуатации
- Nord NRT 271 032 Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-4GJSA1 Инструкция по эксплуатации
- Verbatim HardDrive 1Tb S Инструкция по эксплуатации
- Nord NRT 271 332 Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-4GJA Инструкция по эксплуатации
- Nord ДХ 220 012 Инструкция по эксплуатации
- Sven AP-010MV Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-3GJA2 Инструкция по эксплуатации
- Nord ДХ 239 012 Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-3GJA1 Инструкция по эксплуатации
- Sven AP-830 Инструкция по эксплуатации
- Nord ДХ 218 012 Инструкция по эксплуатации
- Sven HM-80 BK Инструкция по эксплуатации
- Mitsubishi Electric PC-3GJA Инструкция по эксплуатации
- Nord ДХ 237 012 Инструкция по эксплуатации