Brayer BR1900 Руководство по эксплуатации онлайн [10/60] 793781
![Brayer BR1900 Руководство по эксплуатации онлайн [10/60] 793781](/views2/2025535/page10/bga.png)
10
EN
the apples. Dilute 50-60 ml of the juice in 400 ml of
boiled water, place the cut fruit pieces into the diluted
juice for about 1-2 hours, remove the fruit, dry it, and
lay it out on the grids (2).
Preprocessing of vegetables
• Pretreat the vegetables to avoid avor change in
course of dehydration.
• You can either steam or microwave the vegetables,
these pretreatments are more preferable than
scolding.
• When using the food steamer, place the vegetables
on the upper tray of the steamer, heat them for 2-3
minutes, and put the vegetables onto the grids (2).
• Put the vegetables into a microwave-ready container,
add some water. Cover the container with the lid and
put it into a microwave oven. Set the operation time
to the «quarter» of the boiling time for vegetables
specied in your microwave oven manual. Place the
pretreated vegetables onto the grids (2).
• You can place the cut vegetables into boiling water
for 2-4 minutes, remove them and put back onto the
grids (2).
Fish and meats drying suggestions
• Use only fresh sh and fat-free lean meat, such as
beef and poultry.
• Preprocessing is mandatory before drying sh and
meat – it will protect your health. Make sure to
marinate or boil the foods before dehydration.
• Dried sh and meats can be used for making soups
and main courses.
• Soak the dried sh or meat in water or broth for about
one hour before cooking.
Meat marinade recipe:
- 100 ml soy sauce
- 1 tea spoon shredded garlic
- 2 table spoons tomato paste
- salt and spices to taste
Drying meats
• Cut the beef and poultry meat along the tendons into
small slices. Let the meat marinate for 2-3 hours,
then remove it, let it dry, and place onto the grids (2).
• Meat dehydration time – from 8 to 15 hours under
dehydrator temperature of 60-70ºС.
• Keep the dried meat in an airtight container.
Do not store it for longer than 2 weeks under
room temperature, or longer than 3 months in a
refrigerator.
Drying sh
• Only use fresh sh for drying, do not use frozen sh.
• Remove the bones from the sh then cut it into
pieces.
• Put the pieces of sh into salted water (100 g of salt
to 1 liter of water), put the sh in the container into
a refrigerator for 30 minutes, remove the pieces of
sh, let them dry, and lay them out onto the mesh
Содержание
- Содержание 2
- Description 3
- Food dehydrator br1900 3
- Safety measures and operation recommendations 5
- Before the first use 6
- Drying times table for fruits and berries 13
- Foods preparation test for dryness drying time hrs 13
- In the table below are suggested drying food temperatures 13
- Dehydrator 1 pc 2 instruction manual 1 pc 14
- Delivery set 14
- Power supply 220 240 v 50 60 hz rated input 200 240 w 14
- Technical specifications 14
- Recycling 15
- Beschreibung 16
- Nahrungsmittel trockner br1900 16
- Sicherheitshinweise und gebrauchsanleitung 18
- Vor der ersten nutzung 20
- Die tabellenangaben zur nahrungsmittel trocknungstemperatur sind empfehlend 27
- Nahrungsmittel vorbereitung stand nach dem trocknen trocknungszeit std 27
- Trocknungszeittabelle für früchte und beeren 27
- Trocknungszeittabelle für gemüse und kräuter 27
- Die tabellenangaben zur nahrungsmittel trocknungstemperatur sind empfehlend 28
- Lieferumfang 28
- Stromversorgung 220 240 v 50 60 hz nennleistungsaufnahme 200 240 w 28
- Technische angaben 28
- Trockner 1 stk 2 bedienungsanleitung 1 stk 28
- Entsorgung 29
- Описание 30
- Сушилка для продуктов br1900 30
- Меры безопасности и рекоменда ции по эксплуатации 32
- Перед первым использованием 34
- Использование сушилки 35
- Рекомендации 37
- Время и температура сушки про дуктов 39
- Чистка и уход 40
- Приведённые в таблице данные о температуре сушки продуктов носят рекомендательный характер 41
- Продукты подготовка состояние после сушки продолжительность сушки час 41
- Таблица времени сушки овощей и трав 41
- Таблица времени сушки фруктов и ягод 41
- Приведённые в таблицах данные о времени сушки продуктов носят рекомендательный характер 42
- Комплектация 43
- Технические характеристики 43
- Утилизация 43
- Сипаттамасы 44
- Өнімдерге арналған кептір гіш br1900 44
- Қауіпсіздік шаралары және пайда лану бойынша нұсқаулықтар 46
- Алғаш рет пайдалу алдында 48
- Жемістер мен жидектерді кептіру уақытының кестесі 55
- Кестеде келтірілген өнімдерді кептіру температурасы туралы деректер ұсынымдық сипатта болады 55
- Көкөністер мен шөптерді кептіру уақытының кестесі 55
- Өнімдер дайындау кептіруден кейінгі жағдайы кептіру ұзақтығы сағат 55
- Жиынақталымы 56
- Кептіргішті 1 дана 2 нұсқаулық 1 дана 56
- Кестелерде келтірілген өнімдерді кептіру уақыты туралы деректер ұсынымдық сипатта болады 56
- Пайдаға асыру 57
- Техникалық сипаттамалары 57
Похожие устройства
- Princess 246060 Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Onyx Prime (466520) Руководство по эксплуатации
- uGreen CM379 Руководство по эксплуатации
- Tefal Easygliss 2 FV5735E0 Руководство по эксплуатации
- Sakura SA-5523BL Руководство по эксплуатации
- Hi LE-2033 Руководство по эксплуатации
- Hi LE-2233 Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Ace Pro Black (799876) Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Ace Pro White (787784) Руководство по эксплуатации
- FitTop M-Hand FMH931 Руководство по эксплуатации
- Xiaomi BHR5884GL 10000 мАч Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Battle Black (449556) Руководство по эксплуатации
- FitTop M-Wand FMW931 WHITE Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Appolo Q10 Black Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Appolo Q10 Blue (431200) Руководство по эксплуатации
- Accesstyle Chrome Gray Руководство по эксплуатации
- Tronsmart Sparkle (467600) Руководство по эксплуатации
- Lex LXAF 5405 Руководство по эксплуатации
- Аксион ВС11 (337001) Руководство по эксплуатации
- Lex LXGR 5005 Руководство по эксплуатации