Scarlett SC-FD421001 [4/25] Rus руководство по эксплуатации
![Scarlett SC-FD421001 [4/25] Rus руководство по эксплуатации](/views2/1210726/page4/bg4.png)
IM013
www.scarlett.ru SC-FD421001
4
• ATTENTION: it is recommended to put all 5 removable sections during the operation even if some of the sections
will remain empty.
Food item
Preparation
The duration of
the drying process
(hours)
Fruit (it is recommended to soak the fruit in corresponding juice diluted with water before drying;
the soaking time is 2 hours; 1/4 cup of juice with 2 cups of water)
Apricots
Remove the pit and cut in thin slices
13-28
Pineapple (fresh)
Remove the rind and cut in pieces
6-36
Bananas
Remove the peel and cut in circles
8-38
Grapes
Do not cut
8-26
Cherries
You may leave the pit
6-36
Pears
Remove the peel and cut in thin pieces
8-30
Cranberries
Do not cut
6-26
Peaches
Cut in half, remove the pit when the fruit is half dry
6-26
Apples
Remove the peel, remove the heart and cut in
circles or pieces
4-15
Vegetables
Mushrooms
Cut in thin slices (small mushrooms may be dried
in one piece
6-14
Carrots
Boil until soft. Grate or cut in circles.
8-14
Bell peppers
Remove the heart and cut in strips or circles
4-14
Garlic
Skin and cut in circles
6-16
HOW TO PREPARE YOGHURT
• The delivery set of the dryer includes 9 cans for yoghurt.
• Before initial use wash the jars thoroughly with warm soapy water, and wipe dry.
• To prepare yoghurt in all jars you will need milk (1 l) and yeast (1 g).
• Leave only the bottom container on the dryer.
• Place the uncovered jars filled with yoghurt premix in the container cavities.
• Put the lid on the container.
• Connect the unit to mains. Set the power button to the "I" position. The indicator lights.
• Set the temperature control to "yogurt" position (temperature 35, 40 or 45
о
С).
• The cooking time depends on the desirable thickness of yoghurt (5 to 8 hours).
• After cooking, set the power button to the "O" position and switch the dryer off.
• Disconnect the appliance from mains.
• Take out the jars filled with yoghurt.
• Close the jars filled with yoghurt with lids and place them into refrigerator.
CLEANING AND MAINTENANCE
• Unplug the dryer from the socket and let it cool off completely
• Wash the lid and the removable sections with soapy water (you may wash the lid and the sections in the upper
shelf of the dishwasher), rinse thoroughly and dry.
• Carefully wipe the base with a moist cloth.
• Do not use abrasive cleaners, organic solvents and aggressive liquids.
STORAGE
• Switch off and unplug the appliance.
• Complete all requirements of chapter CLEANING AND MAINTENANCE.
• Keep the appliance in a dry cool place.
RUS РУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ
МЕРЫ БЕЗОПАСНОСТИ
• Внимательно прочитайте настоящее руководство перед эксплуатацией прибора во избежание поломок
при использовании и сохраните его в качестве справочного материала.
• Перед первоначальным включением проверьте, соответствуют ли технические характеристики,
указанные на изделии, параметрам электросети.
• Неправильное обращение может привести к поломке изделия, нанести материальный ущерб и причинить
вред здоровью пользователя.
• Использовать только в бытовых целях. Прибор не предназначен для промышленного применения.
• Если устройство не используется, всегда отключайте его от электросети.
• Не погружайте изделие и шнур питания в воду или другие жидкости. Если это случилось, немедленно
отключите устройство от электросети и, прежде чем пользоваться им дальше, проверьте
работоспособность и безопасность прибора у квалифицированных специалистов.
• При повреждении шнура питания его замену, во избежание опасности, должен производить изготовитель
или уполномоченный им сервисный центр, или аналогичный квалифицированный персонал.
Содержание
- Bg сушилня плодове и зеленчуц 1
- Cz sušička ovoce a zelenin 1
- Est kuivatamine puu ja köögiviljad 1
- Gb drying for green stuffs and frui 1
- H sušenje za voce i povrc 1
- Instruction manual руководство по эксплуатации інструкція з експлуатації 1
- Kz кептіргі 1
- Lt kaltēšana dārzeņiem un augļie 1
- Lv džiovinimo vaisiai ir daržove 1
- Rus сушилка для овощей и фрукто 1
- Sc fd421001 1
- Scg сушач за воће и поврћ 1
- Sl sušenie pre ovocie a zelenin 1
- Ua сушiлка для овочів і фрукті 1
- Bg описание 2
- Bg описание ua опис scg опис 2
- Cz popis 2
- Est kirjeldus 2
- Est kirjeldus lv apraksts lt aprašymas 2
- Gb description 2
- Gb description rus устройство изделия cz popis 2
- H leírás 2
- H leírás kz сипаттама sl stavba spotrebiča 2
- Kz сипаттама 2
- Lt aprašymas 2
- Lv apraksts 2
- Rus устройство изделия 2
- Scg опис 2
- Sl stavba spotrebiča 2
- Ua опис 2
- Gb instruction manual 3
- Important safeguards 3
- Operation 3
- Preparation for operation 3
- Recommended temperature modes 3
- Cleaning and maintenance 4
- How to prepare yoghurt 4
- Rus руководство по эксплуатации 4
- Storage 4
- Меры безопасности 4
- Подготовка к работе 5
- Работа 5
- Рекомендуемые температурные режимы 5
- Bezpečnostní pokyny 6
- Cz návod k použití 6
- Очистка и уход 6
- Приготовление йогурта 6
- Хранение 6
- Doporučené teplotní režimy 7
- Provoz 7
- Příprava na práci 7
- Bg ръководство за експлоатация 8
- Jak připravit jogurt 8
- Skladování 8
- Čištění a údržba 8
- Правила за безопасност 8
- Подготовка за работа 9
- Препоръчителни температурни режими 9
- Работа 9
- Ua інструкція з експлуатації 10
- Міри безпеки 10
- Почистване и поддръжка 10
- Приготвяне на кисело мляко 10
- Съхраняване 10
- Підготовка до роботи 11
- Рекомендовані температурні режими 11
- Робота 11
- Scg упутство за руковање 12
- Збереження 12
- Очищення та догляд 12
- Приготування йогурту 12
- Сигурносне мере 12
- Како направити јогурт 13
- Препоручени распони температуре 13
- Припрема за рад 13
- Рад 13
- Est kasutamisjuhend 14
- Kasutamine 14
- Ohutusnõuanded 14
- Tööks ettevalmistaine 14
- Чишћење и одржавање 14
- Чување 14
- Hoidmine 15
- Jogurti valmistamine 15
- Puhastamine ja hooldus 15
- Soovitatavad temperatuurirežiimid 15
- Darbība 16
- Drošības noteikumi 16
- Ieteicamie temperatūras režīmi 16
- Lv lietošanas instrukcija 16
- Sagatavošana darbam 16
- Abāšana 17
- Jogurta pagatavošana 17
- Lt vartotojo instrukcija 17
- Saugumo priemonės 17
- Tīrīšana un apkope 17
- Pasiruošimas darbui 18
- Rekomenduojami temperatūros režimai 18
- Veikimas 18
- Fontos biztonsági intézkedések 19
- H hasznalati utasítás 19
- Jogurto paruošimas 19
- Saugojimas 19
- Valymas bei priežiūra 19
- Ajánlott hőmérsékletek 20
- Joghurt elkészítése 20
- Működés 20
- Működés előtti előkészületek 20
- Kz жабдық нұсқауы 21
- Tisztítás és karbantartás 21
- Tárolás 21
- Қауіпсіздік шаралары 21
- Жұмысы 22
- Жұмысқа дайындау 22
- Йогурт дайындау 22
- Ұсынылатын температуралық режимдер 22
- Bezpečnostné opatrenia 23
- Príprava na prácu 23
- Sl návod na používanie 23
- Сақтау 23
- Тазалау және күтіп ұстау 23
- Odporučené teplotné režimy 24
- Prevádzka 24
- Príprava jogurtu 24
- Čistenie a údržba 24
- Uchovávanie 25
Похожие устройства
- Scarlett SC-SI30K15 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-043 Белый/Зеленый Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-SI30K08 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HM40S03 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HM40B01 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HM40S02 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-1061 Black Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-BS33E002 Белые цветы Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HM40S01 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-EK27G09 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-MS95005 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-CM33004 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-AC1004N Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SL-HM48B01 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-SF111RC02 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HB42F20 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-SF111RC01 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-BS33ED78 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HB42S07 Инструкция по эксплуатации
- Scarlett SC-HB42F19 Инструкция по эксплуатации