Binatone FS-211 V-SERIES [42/50] Паидааы кецестер

Binatone FS-211 V-SERIES [42/50] Паидааы кецестер
4242
4242
42
Жылыту: нанды ж)не дайын тама%тарды
! Нан жылыту кезінде булап пісіру ыдысын апапен жаппаыз.
! Дайын таматы жылыту уаыты оларды тоазытышта андай
температурада саталанына байланысты.
! Дайын таматарды жылыту уаыты эксперименталды трде
ойылады.
ПАЙДАЛЫ КЕЕСТЕР
Бл б*лім булап пісіру ыдысы к*мегімен тез
дайындауа болатын д)мді )рі пайдалы таамдарды
рецепттерінен трады.
Б&зау етінен жасал1ан
котлеттер
23 порция
Бзау еті – 300 г
Саыраулатар – 50 г
Жмырта – 1 дана
Аск*к, лимон, тз – д)міне арай
Бзау етін ет тартыш арылы *ткізіп алыыз. Осы тартылан
етке булап пісіру ыдысында пісірілген ж)не сатап туралан
саыраулатарды, шарап пен жмыртаны осыыз. Котлеттерді
дайындаыз, булап пісіруге арналан контейнерлерге текшелеп
орналастырыыз, апаын жабыыз ж)не 2530 мин бойы
пісірііз. %стелге беру кезінде )р котлетті стіне абыы мен
сйектері алынан лимонды ойыыз, оны стіне аск*к себііз
Сарымса%3йогурт т&зды1ы %осыл1ан
м)нті
2 порция
ой еті – 200 г
Басты пияз – 1 дана
Nн –
1
/
2
стакан
Су – 1 стакан
Ерітілген май – 1 ас асы
Табии йогурт – 100 г
Сарымса – 2 дана
Тз, ызыл нтаталан брыш – д)міне арай
ой еті мен пиязды ет тартыш арылы *ткізіп алыыз, тз,
брыш осыыз ж)не араластырыыз. Nн мен судан тз осып
амыр илеіз, алыдыы шамамен 2 мм болатындай етіп жайыыз
ж)не диаметрі 6–8 см болатын д*гелектер кесіп алыыз. р
д*гелекті ортасына фарш салыыз, жиектерін бірін біріне
жабыстырыыз. М)нтілерді булап пісіру ыдысыны ішіндегі тбі
майланан контейнерлерге салыыз, апаын жабыыз, ж)не
дайын болана дейін пісірііз. Кішкене тостаана йогуртты,
сарымса пен тзды біркелкі масса кйіне жеткенге дейін
араластырыыз. Тостаанны бетін жабыыз ж)не тздыты
тоазытыша кемінде 15 минута ойып алыыз. Дайын м)нтілерді
алдын ала ыздырылан т)релкелерге салыыз. %стіне сарымса
йогурт тздыын йыыз. Ысты кйінде сыныыз.

Содержание

Жылыту нанды жэне дайын тама тарды Нан жылыту кез нде булап тару ыдысын какпакпен жаппацыз Дайын тамакты жылыту уакыты олардьщ тоцазыткышта кандай температурада сакталганына байланысты Дайын тамактарды жылыту уакыты эксперименталды турде койылады ПАИДААЫ КЕЦЕСТЕР Бул бел1м булап тору ыдысы кемепмен тез дайындаугаболатындэмд эр пайдалытагамдардыц рецепттер нен турады а х Бузау етшен жасалтан котлеттер 2 3 порция Бузау ет 300 г Сацыраукулактар 50 г Жумыртка 1 дана Аскек лимон туз дэм не карай Бузау ет н ет тарткыш аркылы етюзт альщыз Осы тартылган етке булап тару ыдысында тартген жэне усактап туралган сацыраукулактарды шарап пен жумыртканы косьщыз Котлеттерд дайындацыз булап таруге арналган контейнерлерге текшелеп орналастырыцыз какпа ын жабьщыз жэне 25 30 мин бойы тс р щ з Устелге беру кезшде эр котлеттщ успне кабьны мен суйектер алын ан лимонды койьщыз оньщ успне аскек себщ з Сарымса йогурт туздыгы осылган мэнт1 2 порция К ой ет 200 г Баеты пияз 1 дана н 2 стакан Су 1 стакан Ергплген май 1 ас касык Табиги йогурт 100 г Сарымсак 2 дана Туз кызыл унтакталган бурыш дэм не карай Кой ет мен пиязды ет тарткыш аркылы етюзш альщыз туз бурыш косьщыз жэне араластырьщыз н мен Судан туз косып камыр илец з калыцдыгы шамамен 2 мм болатындай етт жайьщыз жэне диаметр 6 8 см болатын децгелектер кеап альщыз Ор децгелект щ ортасына фарш сальщыз жиектер н б р н б р не жабыстырьщыз Мэнт лерд булап тару ыдысыньщ пшндеп туб майланган контейнерлерге сальщыз какпагын жабьщыз жэне дайын болганга дей н п с р щ з К шкене тостаган а йогуртты сарымсак пен тузды б ркелк масса куй не жеткенге дей н араластырьщыз Тостаганньщ бет н жабьщыз жэне туздыкты тоцазыткышка кем нде 15 минутка койып альщыз Дайын мэнтшерд алдын ала кыздырыл ан тэрелкелерге сальщыз Успне сарымсакйогурт туздыгын куйьщыз Ыстык куй нде усыньщыз 42

Скачать