Philips HD6123 [119/148] Slovenščin

Philips HD6121 [119/148] Slovenščin
Če cvrtnik več ne deluje, počakajte, da se olje oz. mast v njem ohladi in se nato obrnite na
Philipsovega trgovca ali servisni center.
Priprava za uporabo
1 Postavite aparat na vodoravno, ravno in stabilno podlago, stran od dosega otrok.
Če želite cvrtnik postaviti na štedilnik pazite, da bodo vse kuhalne plošče izklopljene in hladne.
2 V suhi cvrtnik nalijte olje, tekočo mast ali stopljeno trdno mast do zgornje oznake na notranji
strani notranje posode (glej odsek"Olje in mast" za navodila glede uporabe trdne masti) (sl. 1).
Olje in mast
Nikoli ne mešajte različnih vrst olja ali masti.
Pripročamo vam uporabo olja za cvrtje ali tekoče masti za cvrtje, po možnosti rastlinskega olja ali
masti, ki sta bogata z nenasičenimi maščobami (npr. maščobnimi kislinami).
Možna je tudi uporaba trdne masti, vendar morate biti v tem primeru še posebej previdni, da
preprečite špricanje masti in pregretje ali poškodovanje grelnega elementa.
1 Če želite uporabiti nove kose masti, jih najprej počasi stopite v ponvi na nizki temperaturi.
2 Stopljeno mast pazljivo vlijte v cvrtnik.
3 Shranite cvrtnik s ponovno strnjeno mastjo v njem na sobni temperaturi.
4 Če se mast zelo ohladi, lahko začne pri ponovnem topljenju špricati. Da to preprečite, jo z
vilico nekajkrat prepiknite (sl. 2).
Pazite, da z vilico ne poškodujete notranje posode.
Uporaba aparata
Cvrenje
Pazite: med cvrenjem bo vroča para uhajala skozi filter v pokrovu.
1 Vzemite kabel v celoti iz predela za shranjevanje in vstavite njegov vtikač v omrežno vtičnico
(sl. 3).
Pazite, da kabel ne pride v stik z vročimi deli aparata.
2 Samo HD6123 - Vklopite cvrtnik s stikalom za vklop/izklop (sl. 4).
Kontrolna lučka v stikalu za vklop/izklop zasveti.
3 Nastavite temperaturni regulator na zahtevano temperaturo (160-190cC) (sl. 5).
Kontrolna lučka temperaturnega regulatorja zasveti.
- Za informacijo o pravilni izbiri temperature preverite podatek na embalaži hrane, ki jo boste
cvrli ali pa v tabeli na koncu teh navodil za uporabo.
- Olje ali mast se bosta segrela do izbrane temperature v 10 do 15 minutah.
- Medtem, ko se cvrtnik segreva, se kontrolna lučka večkrat prižge in ugasne. Ko ugasne za dalj
časa, je olje oz. mast doseglo nastavljeno temperaturo.
- Ko se ocvre ena serija živil, kontrolna lučka ugasne. Počakajte, da ostane nekaj časa ugasnjena,
preden začnete s cvrenjem naslednje serije živil.
B
Košaro lahko pustite v cvrtniku, ko se le-ta segreva.
SLOVENŠČINA 119
Trdna mast
1700 g
2000 g
Olje/tekoča mast
2 l
2.3 l
Min.
Maks.

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад