Philips HD6123 [121/148] Slovenščin

Philips HD6121 [121/148] Slovenščin
Po nastavitvi zahtevanega časa cvrenja, lahko časovnik odstranite, tako da njegovo desno stran
potegnete proti sebi (sl. 11).
Ko časovnik odda zvočni signal, da je hrana ocvrta, se lahko vrnete k aparatu in potisnete časovnik
nazaj na svoje mesto.
Skledica za vodo
Med cvrenjem se na notranji strani pokrova pojavlja kondenzirana voda. Ko boste odprli pokrov, bo
ta voda, namesto po delovni površini, odtekla v to skledico.
Po uporabi skledico izpraznite.
- Počakajte, da se olje oz. mast dovolj ohladi.
- Odstranite pokrov.
- Odstranite skledico za vodo in jo izpraznite v odtok.
Po cvrtju
1 Dvignite ročaj, da vzdignete košaro na najvišji položaj, to je položaj odcejanja (sl. 12).
2 Odprite pokrov s pritiskom na vzvod za sprostitev pokrova (sl. 13).
Pazite na vročo paro in možno špricanje olja.
3 Pazljivo odstranite košaro iz cvrtnika.
Če je potrebno, otresite košaro nad cvrtnikom, da odteče odvečno olje ali mast. Postavite ocvrto
hrano v skledo ali cedilo, v katerem naj bo servieta, ki vpija maščobo.
4 Samo HD6123: Izklopite cvrtnik s stikalom za vklop/izklop (sl. 14).
Kontrolna lučka v stikalu ugasne.
5 Po uporabi izključite aparat iz električnega omrežja.
Cvrtnika ne premikajte, dokler se olje oz. mast v njem dovolj ne ohladi, kar traja približno 60
minut.
B
Če cvrtnika ne uporabljate redno, vam svetujemo, da olje oz. mast odstranite iz njega in ju shranite v
dobro zaprti posodi, najbolje v hladilniku ali v hladnem prostoru. Olje oz. mast vlijte v posodo skozi
gosto sito, ki bo zadržalo ostanke hrane. Preden izpraznete notranjo posodo cvrtnika, odstranite
košaro za cvrtje.
B
Če se v cvrtniku nahaja trda mast, pustite, da se v njem zgosti in ga shranite z mastjo vred (glej
poglavje "Priprava za uporabo", odstavek "Olje in mast").
Čiščenje
Počakajte, da se olje oz. mast dovolj ohladi.
Za čiščenje aparata ne uporabljajte agresivnih (tekočih) čistilnih sredstev ali materialov (npr.
žičnatih gobic).
1 Odprite pokrov s pritiskom na vzvod za sprostitev pokrova.
2 Nato dvignite pokrov iz aparata.
3 Odstranite vodni pladenj.
4 Odstranite košaro iz cvrtnika in izlijte ven olje oz. mast.
5 Ohišje očistite z vlažno krpo (z nekaj tekočega detergenta) in/ali s servieto.
6 Notranjo posodo operite z vročo vodo in ji dodajte nekaj detergenta.
Ne potapljajte celotnega ohišja cvrtnika v vodo.
SLOVENŠČINA 121

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад