Philips HD6123 [142/148] Srpski

Philips HD6121 [142/148] Srpski
SRPSKI142
Odlaganje
1 Vratite sve delove u/na fritezu i zatvorite poklopac.
2 Namotajte kabl, stavite ga u odeljak za odlaganje kabla i stavite utikač na odgovarajući držač.
3 Podignite fritezu držeći ručice.
Saveti za prženje
Za pregled vremena pripremanja i temperaturnih podešavanja, pogledajte tabelu na kraju ovog
uputstva.
Domaći pomfrit
Na sledeći način pravićete najukusniji i najhrskaviji pomfrit:
1 Koristite čvrste krompire u iseckajte ih u štapiće. Isperite štapiće hladnom vodom.
Ovo će ih sprečiti da se lepe jedan za drugi tokom prženja.
B
Temeljito osušite štapiće.
2 Pržite pomfrit dva puta: prvi put 4-6 minuta pri temperaturi od 160cC, drugi put 5-8 minuta
pri temperaturi od 175cC.
3 Stavite vaš pržene krompiriće u činiju i protresite ih. Ostavite pomfrit da se ohladi pre nego
što ga pržite drugi put.
Zamrznuta hrana
Zamrznuti pomfrit je prethodno već pripremljen, tako da samo jednom treba da ga ispržite u skladu
s uputstvom na ambalaži.
Hrana iz zamrzivača (-16 do -18cC) značajno će ohladiti ulje ili mast u koju je potopite. Pošto se
neće odmah osušiti, ova hrana može upiti preveliku količinu ulja ili masti.
Da biste to sprečili, preduzmite sledeće korake:
- Najbolje je da pustite da se zamrznuta hrana pre prženja odmrzne na sobnoj temperaturi.
- Pažljivo otresite što je moguće više vode i leda i lupkajte namirnice sve dok ne budu suve koliko
treba.
- Ne pržite velike količine odjednom (konsultujte tabelu sa vremenima pripremanja i
temperaturnim podešavanjima).
- Podesite temperaturu označenu u tabeli u ovom uputstvu ili na pakovanju hrane koju
pripremate. Ukoliko uputstava nema, izaberite temperaturu od 190cC.
- Vrlo lagano spuštajte namirnice u ulje ili mast, jer zamrznuta hrana može izazvati opasno
prskanje vrućeg ulja ili masti.
Uklanjanje neželjene arome
Odredjeni tipovi namirnica, naročito riba, mogu ulju ili masti dati neprijatnu aromu. Kako biste
neutralisali aromu ulja ili masti:
1 Zagrejte ulje do temperature od 160cC.
2 U ulje stavite dva tanka komada hleba i nekoliko stabljika peršuna.
3 Sačekajte da ulje prestane da ključa, a zatim lopaticom izvadite hleb i peršun iz friteze.
Ulje ili mast će ponovo imati neutralnu aromu.

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад