Philips HD6123 [85/148] Hrvatski

Philips HD6121 [85/148] Hrvatski
Priprema za uporabu
1 Postavite aparat na horizontalnu, stabilnu površinu, dalje od dohvata djece.
Želite li postaviti aparat na štednjak, provjeritedali su grijaće ploče isključene i hladne.
2 Napunite suhu fritezu s ukljem, tekućom ili krutom mašću do gornje indikacije s unutarnje
strane posude (vidi sekciju 'Ulje i mast' za instrukcije o korištenju krute masti) (Slika 1).
Ulje i mast
Nikada ne miješejte različite tipove masti ili ulja.
Savjetujemo da koristite ulje za prženje ili tekuću mast za prženje, po mogućnosti sjemenovo ulje ili
ulje koje sadrži nesaturirane masnoće.
Moguće je koristiti svinjsku mast ali u tom slucaju su potrebne posebne mjere opreza kako bi se
spriječilo grušanje ili pregrijavanje grijaćih elemenata.
1 Ako želite koristit novu mast, prethodno ju rastopite na laganoj vatri u normalnoj posudi.
2 Pažljivo ulijte rastopljenu mast u fritezu.
3 Držite fritezu s rastopljenom mašću na sobnj temperaturi.
4 Ako se mast jako ohladi, može se desiti da se stvrdnjava prilikom topljenja. Izbušite nekoliko
rupa u masti vilicom kako bi to spriječili (Slika 2).
Pazite da ne oštetite posudu vilicom.
Korištenje aparata
Prženje
Budite oprezni: vruća para će izlaziti iz filtra u poklopcu tijekom prženja.
1 Izvadite cijeli mrežni kabel iz spremišta kabla te umetnite utikač u zidnu utičnicu (Slika 3).
Pazite da mrežni kabel ne dodje u kontakt s vrućim dijelovima aparata.
2 Samo HD 6123 - Uključite fritezu pomoću On/Off prekidača (Slika 4).
Kontrolno svjetlo na ON/Off dugmetu se uključilo.
3 Postavite kontrolu temperature na odgovarajuću temperaturu (160-190cC) (Slika 5).
Kontrolno svjetlo temperature se uključuje.
- Za informa ciju o tome koju temperaturu selektirati, provjerite pakiranje hrane ili tablice na kraju
ove upute.
- Ulje ili mast će se zagrijati na selektiranu temperaturu za 10 -15 minuta.
- Za vrijeme dok se friteza zagrijava, kontrolno svjetlo se simultano ukljucuje i iskljucuje. Kada se
ne ukljucuje neko vrijeme, ulje ili mast je dostiglo odredjenu temperaturu.
- Nakon što je hrana pripremljena, kontrolno svjetlo ostaje upaljeno. Pričekajte neko vrijeme prije
nego započnete pržiti novu količinu hrane.
B
Košaricu možete ostaviti u fritezi za vrijeme zagrijavanja.
4 Otvorite poklopac pritiskom na polugu za otvaranje. Poklopac će se otvoriti automatski
(Slika 6).
HRVATSKI 85
Mast
1700 g
2000 g
Ulje/Tekuća mast
2 l
2.3 l
Min.
Max.

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад