Philips HD6123 [89/148] Hrvatski

Philips HD6121 [89/148] Hrvatski
Smrznuta hrana
Smrznuti krumpirići su već djelomično pečeni, pa ćete ih trebati ispržiti samo jednom slijedeći upute
na pakiranju.
Hrana iz zamrzivača će izazvati hladjenje ulja ili masti prilikom prženja. Moguće je da takva hrana
upije previše ulja ili masti.
Poduzmite slijedeće korake kako bi to izbjegli:
- Prije prženja, ostavite smrznutu hranu da se otopi na sobnoj temperaturi.
- Pažljivo s nje istresite višak leda i vode te ju pržite tek kada je potpuno suha.
- Ne pržite veliku količinu odjednom. (Vidi tablicu s vremenom priprave i podesnim
temperaturama)
- Selektikarjate temperaturu prženja u skladu s uputam proizvidjaca ili u skladu s uptama u tablici
na kraju ove upute. Ako nema instrukcija tada pržite na 190C.
- Spustite hranu u ulje ili mast vrlo pažljivo, jer smrznuta hrana može izazvati vrlo burnu reakciju
ulja ili masti.
Eliminiranje neželjenih okusa
Od nekih vrsta hrane, posebno ribe, ulje ili mast može poprimiti neugodan okus. Kako bi to
neutralizirali:
1 Zagrijte ulje ili mst na temperaturu od 160cC.
2 Stavite dva tanke kriške kruha ili nešto krušnih mrvica u ulje.
3 Pričekajte dok se više ne pojavljuju mjehrići te tada izvadite kruh ili mrvice spatulom iz
friteze.
Ulje ili masta sada imaju ponovno neutralan okus.
Zaštita okoliša
Aparat ne odbacujte zajedno s ostalim kućnim smećem, već ga odložite na za to predviđena
prikupljališta. Na taj način pridonosite zaštiti okoliša (Slika 15).
Izvadite baterije iz Timera (samo HD 6123) prije nego odbacite aparat.
1 Koristite mali odvijač kako bi odvojili poklopac 'Timera'.
2 Izvadite baterije. Ne odlažite ih zajedno s ostalim kućnim otpadom nego ih odložite na za to
predvidjeno mjesto.
Jamstvo i servis
Ako Vam je potrebna informacija ili imate problem, posjetite Philipsove web stranice na
www.philips.com ili se obratite Philipsovom predstavništvu u zemlji (brojeve telefona pronađite u
priloženom jamstvu). Ako takvo predstavništvo ne postoji, obratite se Philipsovom trgovcu ili
ovlaštenom servisu.
HRVATSKI 89

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад