Philips HD6123 [138/148] Srpski

Philips HD6121 [138/148] Srpski
SRPSKI138
komadi masti u čvrstom stanju, što sprečava grejni element da stvorenu toplotu oslobodi dovoljno
brzo.
Ako friteza više ne radi, ostavite ulje ili mast da se ohladi i obratite se vašem Philips prodavcu
ili ovlašćenom Philips-ovom servisu.
Priprema za upotrebu
1 Stavite uređaj na horizontalnu, ravnu i stabilnu površinu, izvan domašaja dece.
Ako želite da stavite fritezu na šporet, vodite računa da ringle na šporetu budu isključene i
hladne.
2 Napunite suvu fritezu uljem, tečnom mašću ili istopljenom čvrstom mašću do najviše oznake
na unutrašnjoj strani unutrašnje posude (vidi deo *Ulje i mast*, za uputstvo kako upotrebiti
mast u čvrstom stanju) (sl. 1).
Ulje i mast
Nikad ne mešajte različite vrste ulja ili masti.
Savetujemo vam da upotrebljavate ulje za prženje ili tečnu mast za prženje, najbolje ulje biljnog
porekla ili mast bogatu nezasićenim mastima (npr. linolejska kiselina).
Moguće je koristiti kuhinjsku mast u čvrstom stanju, ali su u tom slučaju neophodne dodatne mere
opreza kako bi se sprečilo prskanje masti i pregrevanje ili oštećivanje grejnog elementa.
1 Ukoliko želite da upotrebite nov komad masti, istopite ga na tihoj vatri u običnom tiganju.
2 Pažljivo sipajte istopljenu mast u fritezu.
3 Fritezu, zajedno sa preostalom mašću, odložite na sobnoj temperaturi.
4 Ako se mast mnogo ohladi, može početi da prska kada se istopi.Viljuškom napravite nekoliko
rupica u ponovo očvrsloj masti da biste ovo sprečili (sl. 2).
Pazite da viljuškom ne oštetite unutrašnju posudu.
Upotreba
Prženje
Budite oprezni: u toku pripremanja hrane iz filtera izlazi vrela para.
1 Izvadite ceo kabl iz odeljka za odlaganje kabla i uključite utikač u utičnicu (sl. 3).
Vodite računa da kabl za napajanje ne dođe u dodir sa vrelim delovima uređaja.
2 Samo HD6123 - Uključite fritezu pomoću prekidača za uklj./isklj. (sl. 4).
Upali se kontrolna lampica u prekidaču za uklj./isklj.
3 Podesite kontrolu temperature na potrebnu vrednost (160-190cC) (sl. 5).
Zasvetleće kontrolna lampica temperature.
- Za informacije o tome koju temperaturu treba podesiti, proverite pakovanje namirnice koju ćete
pržiti, ili tabelu pri kraju ovog uputstva za upotrebu.
- Ulje ili mast će se zagrejati do izabrane temperature za 10 do 15 minuta.
Čvrsta mast
1700 g
2000 g
Ulje/tečna mast
2 l
2.3 l
Min.
Maks.

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад