Philips HD6123 [124/148] Reševanje težav

Philips HD6121 [124/148] Reševanje težav
Rešitev
Na embalaži hrane ali v tabeli v teh navodilih preverite,
ali ste izbrali pravilno temperaturo in/ali čas priprave.
Nastavite temperaturni regulator na pravilno
temperaturo.
Nikoli ne cvrite naenkrat več hrane kot je to
omenjeno v tabeli.
Varovalka temperaturnega regulatorja je lahko
pregorela in povzročila samodejni izklop aparata.
Obrnite se na Philipsov servisni center, kjer bodo
varovalko zamenjali.
Odstranite pokrov in ga skupaj s filtrom operite v vroči
vodi z nekaj detergenta ali pa v pomivalnem stroju.
Zamenjajte olje oz. mast. Redno precejajte olje ali mast,
da ostaneta dlje časa sveža.
Uporabljajte olje za cvrtje ali tekočo mast za cvrtje
dobre kvalitete. Nikoli ne mešajte različnih vrst olja ali
masti.
Preverite, ali je pokrov pravilno zaprt.
Odstranite pokrov in ga skupaj s filtrom operite v vroči
vodi z nekaj detergenta ali pa v pomivalnem stroju.
Če je tesnilo umazano, operite pokrov v vroči vodi z
nekaj tekočega detergenta ali pa v pomivalnem stroju.
Če je tesnilo obrabljeno, se obrnite na Philipsovega
trgovca ali servisni center, da vam tesnilo zamenjajo.
Pazite, da olje oz. mast ne prekoračita maksimalnega
nivoja v cvrtniku.
Pred začetkom cvrtja hrano temeljito posušite in jo
cvrite v skladu s temi navodili za uporabo.
Ne cvrite naenkrat večje količine hrane kot je to
omenjeno v tabeli.
Pred cvrtjem hrano temeljito posušite.
Uporabljajte olje za cvrtje ali tekočo mast za cvrtje
dobre kvalitete. Nikoli ne mešajte različnih vrst olja ali
masti.
Očistite notranjo posodo kot je opisano v teh
navodilih za uporabo.
Možni vzrok
Izbrana temperatura je prenizka
in/ali se hrana ni dovolj dolgo
cvrla.
V košari je preveč hrane.
Olje ali mast se ne segrejeta
dovolj.
Stalni protimaščobni filter je
zasičen.
Olje ali mast nista več dovolj
sveža.
Vrsta olja oz. masti ni primerna
za globoko ocvrto hrano.
Pokrov ni pravilno zaprt.
Stalni protimaščobni filter je
zasičen.
Tesnilni obroč okoli kovine v
notranjosti pokrova je umazan
ali obrabljen.
V cvrtniku je preveč olja oz.
masti.
Hrana vsebuje preveč tekočine.
V košari za cvrtje je preveč
hrane.
Hrana vsebuje preveč tekočine.
Vrsta olja ali masti, ki jo
uporabljate, ni primerna za
globoko ocvrto hrano.
Notranja posoda ni dobro
očiščena.
Težava
Ocvrta hrana nima
zlatorjave barve in/ali
ni hrustljava.
Cvrtnik oddaja
neprijeten vonj.
Para uhaja iz drugih
mest, ne iz filtra.
Olje ali mast se med
cvrenjem prelivata
preko roba cvrtnika.
Olje oz. mast se med
cvrtjem močno peni.
Reševanje težav
SLOVENŠČINA124

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад