Philips HD6123 Инструкция по эксплуатации онлайн [141/148] 70444

Philips HD6121 Инструкция по эксплуатации онлайн [141/148] 70447
SRPSKI 141
Održavanje
Čekajte dok se ulje ili mast ohlade dovoljno.
Nemojte koristiti abrazivna (tečna) sredstva ili materijale za čišćenje (npr. žice za ribanje).
1 Da biste otvorili poklopac, pritisnite ručicu.
2 Podignite poklopac sa uredjaja.
3 Uklonite posudu za vodu.
4 Izvadite žičanu posudu iz friteze i istočite ulje ili mast.
5 Čistite kućište vlažnom krpom (uz nešto malo tečnosti za pranje) i/ili kuhinjskim papirom.
6 Unutrašnju posudu čistite vrelom vodom sa malo tečnosti za pranje.
Ne potapajte kućište friteze u vodu.
7 Očistite poklopac, posudu za vodu i korpu za prženje u vreloj vodi sa nešto tečnosti za
pranje ili u mašini za sudove.
8 Isperite delove čistom vodom, i temeljno ih osušite.
Čišćenje trajnog filtera
Poklopac sa trajnim filterom možete temeljno očistiti u mašini za pranje sudova, ili oprati vrelom
vodom sa malo tečnosti za pranje.
Delovi otporni na pranje u mašini za posuđe
- Poklopac sa trajnim filterom
- Žičana posuda
- Posuda za vodu
Promena ulja ili masti
Kako ulje ili mast veoma brzo gube svoje povoljne osobine, treba ih redovno menjati. Kako biste to
učinili, sledite dole navedena uputstva:
Ako fritezu koristite uglavnom za pripremu pomfrita i ako posle svake upotrebe sipate ulje kroz sito,
ulje ili mast možete da koristite 10 do 12 puta pre nego što morate da ih promenite.Ako koristite
fritezu za pripremanje hrane bogate proteinima (poput mesa ili ribe), onda treba da češće menjate
ulje ili mast.
Nikada ne upotrebljavajte isto ulje duže od 6 meseci, i uvek sledite uputstva na pakovanju.
Nikad nemojte dodavati sveže ulje upotrebljavanom ulju ili masti.
Nikad ne mešajte različite vrste ulja ili masti.
Uvek promenite ulje ili mast ako počne da pravi penu pri zagrevanju, ako ima jak miris,
odnosno ukus, ili ako potamni i/ili postane gusta poput sirupa.
Odbacivanje upotrebljenog ulja ili masti
Vratite korišćeno ulje ili tečnu mast u odgovarajuću originalnu plastičnu bocu. Možete da se
oslobodite korišćene masti tako što pustite da ona očvrsne u fritezi (bez korpe) i zatim je
postepeno izvadite iz friteze pomoću lopatice i na kraju zavijete u novinski papir. Ako je moguće,
bocu ili zamotuljak od novina bacite u kantu za neorganske otpatke (ne u kantu za organske
otpatke) ili ih se oslobodite u saglasnosti sa propisima u vašoj zemlji.

Содержание

Скачать
Случайные обсуждения

Ответы 1

Время обжаривания (минуты) замороженных продуктов - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8-10 Время обжаривания (минуты) свежих или (частично) размороженных продуктов 4-6 (обратитесь к 175cCданной таблицы для инструкций о 2-ом цикле обжаривания) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5-8 - 3-4 4-5 6-7 5-6 Рекомендуемое количество для одной порции 600 г 450 г 3-5 штуки 5 штук 4 штуки 8-10 штук 600 г 450 г 600 г 4-5 штук 2-3 штуки 5-6 штук Тип продуктов Домашний картофель-фри*) 1- ый цикл обжаривания Свежая рыба Цыпленок (куриные ножки) Сырные крокеты Картофельные миниоладьи Овощные оладьи (из грибов, цветной капусты) Домашний картофель-фри*) 2- ой цикл обжаривания Замороженный картофель-фри Хрустящий картофель (очень тонко нарезанные ломтики картофеля) Картофельные крокеты Китайские фаршированные блинчики Вьетнамские фаршированные блинчики Температура 160cC 170cC 175cC 180cC Время приготовления и установка температуры В приведенной ниже таблице указано, какое количество определенных продуктов вы можете приготовить за один прием, и какие температуру и продолжительность приготовления вам следует выбрать. Если инструкции на упаковке продукта, который вы будете обжаривать, не совпадают с рекомендациями, приведенными в таблице, всегда следуйте рекомендациям, указанным на упаковке. *) Для приготовления домашнего картофеля-фри см. также раздел «Советы по приготовлению блюд во фритюре». РУССКИЙ 43
1 год назад